Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

COVID-19: Αυτός είναι ο επίσημος χάρτης των 100 ασφαλέστερων προορισμών

tags :
COVID-19: Αυτός είναι ο επίσημος χάρτης των 100 ασφαλέστερων προορισμών
Οι προορισμοί που έχουν εξασφαλίσει τη σφραγίδα Safe Travels
Μετά και την προσάρτιση των Φιλιππίνων, η λίστα των χωρών που εξασφάλισαν την παγκόσμια σφραγίδα ασφάλειας και υγιεινής «Safe Travels», αριθμεί πλέον τους 100 προορισμούς.
Η σφραγίδα, η οποία εμπνεύστηκε για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών αλλά και στην αναγωογόνηση του κλάδου που επλήγη καίρια από την πανδημία, επιτρέπει στους ταξιδιώτες να αναγνωρίζουν προορισμούς σε όλο τον κόσμο που έχουν υιοθετήσει παγκόσμια τυποποιημένα πρωτόκολλα υγείας και υγιεινής – έτσι ώστε να μπορούν να βιώσουν «ασφαλή ταξίδια».
Αυτοί είναι οι μέχρι τώρα προορισμοί που έχουν εξασφαλίσει τη σφραγίδα Safe Travels.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής που επηρεάζουν την αξιολόγηση εφαρμόζονται από ξενοδοχεία, εστιατόρια, αεροδρόμια, εταιρίες κρουαζιέρων, tour operators, αλλά και το λιανικό εμπόριο και τις μετακινήσεις. Χρησιμοποιείται επίσης από σημαντικούς προορισμούς διακοπών όπως οι Μαλδίβες, οι Βερμούδες, η Ναμίμπια, η Ουγκάντα ​​και το Μαυροβούνιο.
Η υιοθέτηση παγκόσμιων πρωτοκόλλων για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης ταξιδιωτών και τουριστών, έχει αγκαλιαστεί από περισσότερους από 200 CEO, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις του κόσμου.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η πρωτοβουλία σήμανσης της Ασφάλειας από τον Covid-19, ανήκει στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC). Ο οποίος εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα, αλλά έχει λάβει την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO).

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης