Βρούτσης: Επιδίωξη τα αναδρομικά των συνταξιούχων να καταβληθούν το δεύτερο 10ημερο Οκτωβρίου

Βρούτσης: Επιδίωξη τα αναδρομικά των συνταξιούχων να καταβληθούν το δεύτερο 10ημερο Οκτωβρίου
Toν Δεκέμβριο θα καταβληθούν 14 μηνών αναδρομικά κύριων συντάξεων σε όσους έχουν συμπληρώσει 30 έτη και πάνω, εργασιακού βίου, σύμφωνα με τον Γ. Βρούτση

«Επιδίωξη είναι τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων για το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να πληρωθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου»,  δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχει ειδική ρήτρα ακατάσχετου.
Ο κ. Βρούτσης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN, ανέφερε ότι θα ακολουθήσει τον Δεκέμβριο το δεύτερο «κύμα» αναδρομικών.
Σύμφωνα με τον υπουργό, τον Δεκέμβριο θα καταβληθούν 14 μηνών αναδρομικά κύριων συντάξεων σε όσους έχουν συμπληρώσει 30 έτη και πάνω, εργασιακού βίου.
«Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670/2020, αλλάξαμε τα χαρακτηριστικά του ασφαλιστικού και το κάναμε ανταποδοτικό.
Επίσης, καλλιεργούμε την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους» , σημείωσε ο κ. Βρούτσης.
Ακόμη, ο υπουργός, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι οι μισθοί και οι συμβάσεις εργασίας δεν αλλάζουν με την τηλεργασία που θα εφαρμοστεί στο 40% των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από τον κορωνοϊό, ενώ θα επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ εάν η ιδιωτική επιχείρηση δεν υποβάλλει στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας το ειδικό έντυπο για την εξ αποστάσεως εργασία.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS