Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haldane (Bank of England): Η βρετανική οικονομία χρειάζεται μία τεχνολογική επανάσταση

Haldane (Bank of England): Η βρετανική οικονομία χρειάζεται μία τεχνολογική επανάσταση
Χρειάζεται μια νέα σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών κινήτρων, σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να αναλάβει δράση για να προωθήσει μια τεχνολογική επανάσταση που θα δημιουργήσει μια «ταχύτερη και εξυπνότερη» οικονομία και θα εξοπλίσει τις εταιρείες για την περίοδο  μετά την πανδημία, σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Bank of England, Andy Haldane.
Η ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιούλιο ήταν «πιο εκτεταμένη και ταχύτερη» από το αναμενόμενο, αλλά χρειάζεται μια νέα σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών κινήτρων και της πρόσβασης στη χρηματοδότηση, για να βοηθήσουν τα εκατομμύρια των επιχειρήσεων να προσαρμοστούν, έγραψε ο Haldane σε άρθρο του στη Mail.
Οι συστάσεις αυτές έρχονται λίγες εβδομάδες προτού ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak αποκαλύψει τον προϋπολογισμό και τις δαπάνες του κράτους, προκειμένου να σωθούν θέσεις εργασίες και να ενισχυθεί η οικονομία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζει γενικότερα αδυναμίες όσον αφορά στις καινοτομίες, ιδιαίτερα μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σημειώνει ο Haldane.
Ωστόσο, οι εταιρείες φέτος  υιοθέτησαν το 2020 ταχύτερα νέες τεχνολογίες με στόχο να συνεχίσουν να λειτουργούν.
«Είναι καλά νέα ότι πολλές περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πλέον την όρεξη και την εμπειρία να αναβαθμίσουν τις τεχνολογίες τους», ανέφερε ο Haldane σύμφωνα με το Bloomberg.
«Τα λιγότερο καλά νέα είναι ότι πολλά από τα εμπόδια σε αυτήν την ευρύτερη εφαρμογή είναι μακροχρόνια και παραμένουν βαθιά», πρόσθεσε.
Η Bank of England ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τα επιτόκια κάτω από το μηδέν για πρώτη φορά καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού επανεμφανίζονται ενώ παραμένει ο κίνδυνος του Brexit χωρίς συμφωνία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης