Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Οι εξελίξεις απαιτούν προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις

Γεννηματά: Οι εξελίξεις απαιτούν προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις
«Δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, με συντηρητικές πολιτικές, αποσπασματικά μέτρα και διαχειριστικές λογικές του βλέποντας και κάνοντας», τόνισε η Φ. Γεννηματά
«Τα προβλήματα μονιμοποιούνται, δεν είναι προσωρινά.
Συντελούνται μεγάλες αλλαγές.
Οι εξελίξεις απαιτούν προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής,  Φώφη Γεννηματά.
Η κ. Γεννηματά μιλώντας μέσω διαδικτύου, στο διεθνές συνέδριο «Olympia Forum Ι», που οργανώνουν στην Αρχαία Ολυμπία, η εφημερίδα «Πατρίς» και το οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ανέφερε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις πιο κρίσιμες  περιόδους στην ιστορία της, μιλώντας για πιέσεις που δεχόμαστε στα εθνικά ζητήματα με την Τουρκία να έχει χαράξει μια νέο οθωμανική επιθετική στρατηγική,  με το μεταναστευτικό- προσφυγικό να παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής και υγειονομικής κρίσης, αλλά και με την πανδημία να έχει επανέλθει, να απειλεί την υγεία, την οικονομία, την εργασία, τη ζωή μας όπως την ξέραμε.
 «Δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, με συντηρητικές πολιτικές, αποσπασματικά μέτρα και διαχειριστικές λογικές του βλέποντας και κάνοντας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «οι πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκαίων ριζικών αλλαγών που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες.
Το μήνυμα της προς τους πολίτες είναι «Αναβάλλετε τη ζωή σας».
Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες όμως θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας τώρα.
Να νιώσουμε σιγουριά για το παρόν και αισιοδοξία για το μέλλον».
Τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής μιλά για ανάπτυξη με κοινωνική προστασία, δημιουργεί ένα νέο μοντέλο παραγωγής που αφορά τους πολλούς και στηρίζεται σε ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας, κ.α., ενώ υπενθύμισε ότι παρουσίασε στη ΔΕΘ  το  σχέδιο της  Νέας Αλλαγής.
«Στόχος δικός μας είναι «κανένα ευρώ χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα»», τόνισε και πρόσθεσε «ιεραρχούμε τις κατανομές των διαθέσιμων πόρων ως εξής :
• πρόσθετα άμεσα μέτρα, για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. (20% του προγράμματος)
• μέτρα, κυρίως φορολογικά και θεσμοθέτηση κινήτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας , μέσα σε μια διετία από τώρα (10% του προγράμματος)
• ολοκλήρωση των δημόσιων και κοινωνικών υποδομών και των συστημάτων κοινωνικής προστασίας , μέσα σε μια τριετία (20% του προγράμματος)
• και με κύριο βάρος τις επενδύσεις για την στροφή στην παραγωγή, την ανασυγκρότηση του αναπτυξιακού μοντέλου. Με επένδυση στην αγροτική παραγωγή, ενίσχυση της μεταποίησης και του τουρισμού, στήριξη και μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Με ένα εθνικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης που θα βασίζεται στην περιφερειακή ανάπτυξη και τον κρίσιμο ρόλο της αυτοδιοίκησης.
Επενδύσεις που μπορούν να δημιουργήσουν μαζικές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. (50%  του προγράμματος)».
 Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «τις ανισότητες πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με πολιτικές αναδιανομής, ένα προοδευτικό φορολογικό σύστημα, φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και μείωση των φόρων στην εργασία και ιδίως μέσα από την ανασύσταση του κράτους».
Για την εργασία, σημείωσε ότι  «ο δικός μας στρατηγικός στόχος είναι η πλήρης απασχόληση», ενώ  για το ΕΣΥ τόνισε ότι «μόνο εμείς μπορούμε να αναγεννήσουμε».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπενθύμισε ότι «παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα», επισημαίνοντας  ότι «εμείς μιλάμε για τα 70 δισ. ευρώ που πρέπει να αξιοποιήσουμε με ένα σχέδιο ανασύνταξης με όραμα και  στρατηγική, που θα διασφαλίζει το μέλλον και θα δώσει στον Ελληνικό λαό πραγματική αυτοπεποίθηση.»
Περαιτέρω, η κ. Γεννηματά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ηλεία, αναφέροντας  ότι «το συνέδριο διεξάγεται σε ένα νομό που έχει μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική, τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο και μπορεί να συνδυάσει την υψηλής ποιότητας αγροτική παραγωγή με τον τουρισμό, τη μεταποίηση και άλλους τομείς», ενώ σημείωσε  ότι «για την αναπτυξιακή στρατηγική είναι κομβικός ο ρόλος των υποδομών».
Όπως είπε, «οι σύγχρονοι οδικοί άξονες -με χαρακτηριστικό ‘'αντιπαράδειγμα'' το δρόμο Πάτρα - Πύργος που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει και υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για αυτό στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας- ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών εγκαταστάσεων, η ανάπτυξη της κρουαζιέρας μέσω home porting στα μεγάλα λιμάνια, τα υδατοδρόμια και οι μαρίνες, αποτελούν κρίσιμους κρίκους σε ένα οργανωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, για αυτό και στον συγκεκριμένο τομέα χρειάζονται άμεσες πρωτοβουλίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης