Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κουμουτσάκου με τον Γάλλο Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό

Συνάντηση Κουμουτσάκου με τον Γάλλο Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό
Συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας ενόψει μιας ευρείας αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Μετανάστευσης και Ασύλου
Τη στενότερη συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας ενόψει μιας ευρείας αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Μετανάστευσης και Ασύλου, συμφώνησαν ο Γάλλος Υφυπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Clement Beaune, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γ. Κουμουτσάκος.
Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Beaune είχαν στη Γαλλική Πρεσβεία πρόγευμα εργασίας και συζήτησαν εκτενώς, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, τη μεταναστευτική πρόκληση που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Ευρώπη, καθώς και τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να οικοδομηθεί η Ευρωπαϊκή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου.
Έδωσαν έμφαση στις θεμελιώδεις αρχές της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της δικαιότερης κατανομής του βάρους.
Συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας ενόψει μιας ευρείας αναθεώρησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Μετανάστευσης και Ασύλου.
Στη συνέχεια, οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Beaune επισκέφθηκαν δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Κυψέλη.
Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία συμμετέχει στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων, με στόχο να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η μετεγκατάσταση 500 από αυτούς, ενώ θα δεχθεί επιπλέον 400 αιτούντες διεθνούς προστασίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης