Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία χαλαρώνει τους κανόνες αφερεγγυότητας για να διασώσει τις επιχειρήσεις από τη χρεοκοπία

Η Γερμανία χαλαρώνει τους κανόνες αφερεγγυότητας για να διασώσει τις επιχειρήσεις από τη χρεοκοπία
Η Γερμανία διανύει τη μεγαλύτερη ύφεση από τον ΔΠΠ με την οικονομία της να έχει συρρικνωθεί κατά 9,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2020
Η Γερμανία θα χαλαρώσει τους κανόνες αφερεγγυότητας στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοΐό σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ένα κύμα πτωχεύσεων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Προκειμένου να αποφευχθούν οι χρεοκοπίες και οι μαζικές απολύσεις, η κυβέρνηση Merkel προωθεί μια σειρά μέτρων τόνωσης και ανακούφισης της οικονομίας καθώς η Γερμανία διανύει τη μεγαλύτερη ύφεση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με την οικονομία της να έχει συρρικνωθεί κατά 9,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Έτσι, «οι εταιρείες θα μπορούν να λαμβάνουν δάνεια από τις τράπεζες χωρίς την απαραίτητη μέχρι σήμερα διαδικασία αφερεγγυότητας», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Christine Lambrecht.
Σύμφωνα με το σχέδιο μεταρρύθμισης, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2021, η προθεσμία για τις εταιρείες να υποβάλουν αίτηση αφερεγγυότητας θα επεκταθεί σε έξι από τρεις εβδομάδες και οι αρχές θα εφαρμόσουν πιο χαλαρά κριτήρια αξιολόγησης κατά την εξέταση του υπερχρέου.
Η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα όπως επιτρέποντας σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας να καθυστερήσουν την υποβολή χρεοκοπίας έως το τέλος του έτους, παρατείνοντας την αρχική προθεσμία που ήταν ως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Με τη βοήθεια αυτών των μέτρων, ο αριθμός των επιχειρήσεων που χρεοκόπησαν στη Γερμανία μειώθηκε κατά 6,2% σε 9,006 το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Το μέτρο φυσικά έχει διχάσει καθώς αρκετοί εκτιμούν ότι είναι μια ιδανική ευκαιρία για τις «εταιρείες ζόμπι» μα συνεχίσουν να υπάρχουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης