Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Οι κεντρικές παρεμβάσεις στην οικονομία σε μια αναπτυξιακή προοπτική θα είναι το μέλλον και μετά την πανδημία

Τσίπρας: Οι κεντρικές παρεμβάσεις στην οικονομία σε μια αναπτυξιακή προοπτική θα είναι το μέλλον και μετά την πανδημία
«Eίναι η πρώτη φορά που έρχομαι να μιλήσω στη Διεθνή Έκθεση χωρίς να υπάρχει Διεθνής Έκθεση», ανέφερε ο Α. Τσίπρας
H στήριξη του δημόσιου χώρου και οι κεντρικές παρεμβάσεις του κράτους στην οικονομία, σε μια αναπτυξιακή προοπτική, είναι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας,  υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Α. Τσίπρας, από τη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, στη διάρκεια της οποίας τόνισε πως «βρισκόμαστε σε μια περίοδο ιστορικής τομής, η πανδημία αλλάζει εκ των πραγμάτων την αντίληψη των ανθρώπων για το δημόσιο χώρο και για τη σχέση δημόσιου και ιδιωτικού».
Εξήγησε πως  «όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι χρειαζόμαστε ισχυρά δημόσια νοσοκομεία-ακόμα και οι πιο πλούσιοι συμπολίτες μας στα δημόσια νοσοκομεία προσέτρεξαν για να βρουν αρωγή την περίοδο της πανδημίας-χρειαζόμαστε ισχυρά δημόσια σχολεία, χρειαζόμαστε, όμως, και ένα κράτος που θα έχει έναν ισχυρό ρόλο».
Πρόσθεσε ότι «όλα τα κράτη, και το δικό μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία, κάνουν ή πρέπει να κάνουν κεντρικές παρεμβάσεις χρηματοδότησης επιχειρήσεων για τη στήριξη της εργασίας.
Οι κεντρικές παρεμβάσεις στην οικονομία σε μια αναπτυξιακή προοπτική θα είναι το μέλλον και μετά την πανδημία».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτή η κρίση θα μας οδηγήσει, ενδεχομένως, σε πολύ μεγάλες ανακατατάξεις στη ζωή μας, στον τρόπο σκέψης, πρέπει να σκεφτόμαστε το αύριο».
Περαιτέρω, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήρε την υγειονομικά σωστή απόφαση να ακυρωθεί η 85η ΔΕΘ χωρίς διαβούλευση και σημείωσε ότι «θα μπορούσε να υπάρχει ένας καλύτερος προγραμματισμός, ακόμα και στην αναβολή της διαδικασίας, δεν υπήρξε διαβούλευση, έγινε μια ανακοίνωση ξαφνική της ματαίωσης, σωστή σε ό,τι αφορά το υγειονομικό σκέλος, αλλά πολύ προβληματική σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάσα μιας πόλης που μετά το χτύπημα της πανδημίας περίμενε τη Διεθνή Έκθεση, προκειμένου να μπορέσει να έχουν ένα στοιχειώδη τζίρο οι επιχειρήσεις, αλλά και οι εκθέτες που κάθε χρόνο προγραμματίζουν την παρουσία τους. Πενήντα εκατομμύρια (τόσο αποτιμάται η ζημιά από την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ) για την πόλη είναι ένα σημαντικό ποσό, πέντε εκατομμύρια για τη ΔΕΘ-Helexpo είναι μια σημαντική ζημιά».
Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαντική προσπάθεια για να στηριχτεί ο θεσμός της ΔΕΘ-Helexpo και να έχει τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που είχε τα προηγούμενα χρόνια.
«Ας ευχηθούμε όλοι ότι αυτή η φετινή αναγκαστική ζημιά δεν θα αποτελέσει καίριο χτύπημα στην πορεία και την προοπτική της ΔΕΘ.
Να μην μας ξαναβρεί άλλη χρονιά σε τέτοιες συνθήκες και του χρόνου να έχουμε μια πραγματική Διεθνή Έκθεση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι οι συζητήσεις και η διαδικασία για την ανάπλαση της ΔΕΘ ξεκίνησαν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πως είναι θετικό το ότι η σημερινή κυβέρνηση προχωράει και στηρίζει αυτό το έργο και ακόμα πιο θετικό είναι ότι μετά τη διαβούλευση που έγινε θα υπάρξουν περισσότεροι πράσινοι και ελεύθεροι δημόσιοι χώροι μετά την ανάπλαση.
Κατά τον ίδιο, είναι σωστή η ιδέα να καθιερωθεί το πολιτικό Φόρουμ που γίνεται φέτος για πρώτη φορά.
Ο ίδιος χαρακτήρισε «λίγο αμήχανη» την παρουσία του στη ΔΕΘ-Helexpo, λόγω της ακύρωσης της 85ης Διεθνούς Έκθεσης, διότι, όπως ανέφερε «είναι η πρώτη φορά που έρχομαι να μιλήσω στη Διεθνή Έκθεση χωρίς να υπάρχει Διεθνής Έκθεση».
Για την ομιλία του στις 19:00 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, σε περιορισμένο ακροατήριο 50 ατόμων, λόγω κορωνοϊού, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «θα αισθανθώ λίγο σαν τους ποδοσφαιριστές που παίζουν στο γήπεδο με άδειες κερκίδες».
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo τον ευχαρίστησε για τη στήριξη που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας έφτασε στο κτίριο διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo φορώντας λευκή μάσκα που είχε πάνω το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως και οι βουλευτές και τα κομματικά στελέχη που τον συνόδευαν.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης επιβιβάστηκε σε ηλεκτρικό αμαξίδιο, που οδηγούσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, T. Τζήκας, και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης