Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Οι επενδυτές συρρέουν και πάλι στη Wall Street μετά το sell off στις αρχές Σεπτεμβρίου

Bank of America: Οι επενδυτές συρρέουν και πάλι στη Wall Street μετά το sell off στις αρχές Σεπτεμβρίου
Εκ νέου συρρέουν οι επενδυτές στη Wall Street μετά το sell off στις αρχές Σεπτεμβρίου
Εκ νέου συρρέουν οι επενδυτές στη Wall Street μετά το sell off στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναφέρει, με ανάλυσή της, η επενδυτική τράπεζα Bank of America.
Έπειτα από εβδομάδες κεφαλαιακών ροών που τροφοδότησαν ένα άνευ προηγουμένου ράλι στην αγορά μετά τα χαμηλά του Μαρτίου, οι επενδυτές, τελικά, συνωστίστηκαν εκ νέου στο χρηματιστήριο, και ειδικά στις τεχνολογικές μετοχές, μετά το sell off που σημειώθηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του EPFR που συνέταξε η BofA, η εβδομάδα που έληξε στις 16 Σεπτεμβρίου είδε 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια νέων κεφαλαίων να τοποθετούνται σε μετοχές - η μεγαλύτερη εισροή από τις 18 Μαρτίου...

Επίσης, άλλα 9,1 δισεκ. δολ. τοποθετήθηκαν σε ομόλογα, χρηματοδοτούμενα από μια τεράστια εκροή 58,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά - η 9η μεγαλύτερη εκροή στην ιστορία.
Η BofA χαρακτήρισε αυτό το φαινόμενο «μαζική εβδομαδιαία εναλλαγή σε μετοχές από μετρητά».
Και έχει δίκιο.
Περίπου 184 δισεκ. δολ. σε ταμειακές εκροές διαχύθηκαν στις χρηματαγορές, που τώρα κατέχουν 4,4 τρισεκ. δολ., σε σύγκριση με 3,6 τρισεκ. δολ. πριν από τον Μάρτιο...


Άλλες αξιοσημείωτες ροές περιελάμβαναν μια «καμπή» του χρυσό, με τα funds που συνδέονται με το κίτρινο μέταλλο να «βλέπουν» τις πρώτες τους εκροές εδώ και 4 μήνες.
Την ίδια στιγμή, τα ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας έτυχαν της μικρότερης εισροής τους εδώ και 6 μήνες.
Ωστόσο, η χρηματιστηριακή φρενίτιδα είχε στο επίκεντρό της κυρίως τις τεχνολογικές μετοχές.

Πάντως, είναι ειρωνικό το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη Fund Manager Survey, που δημοσιεύθηκε την εβδομάδα που πέρασε, ενώ ο πλέον υπεραγορασμένος κλάδος είναι αυτός της τεχνολογίας, οι διαχειριστές κεφαλαίων κάνουν λόγο για «φούσκα».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης