Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Προσφέρθηκε να δώσει χάρη στον Assange αν αποκαλύψει την πηγή των μηνυμάτων των Δημοκρατικών

Trump: Προσφέρθηκε να δώσει χάρη στον Assange αν αποκαλύψει την πηγή των μηνυμάτων των Δημοκρατικών
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσφέρθηκε να δώσει χάρη στον ιδρυτή των WikiLeaks αν αποκάλυπτε την πηγή της πειρατείας στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των Δημοκρατικών
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump προσφέρθηκε να δώσει χάρη στον Julian Assange αν ο ιδρυτής των WikiLeaks αποκάλυπτε την πηγή της πειρατείας στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, ειπώθηκε σήμερα 18/9 σε δικαστήριο του Λονδίνου.
Η δικηγόρος του Ασάνζ, Τζένιφερ Ρόμπινσον, δήλωσε πως ήταν παρούσα σε μια συνάντηση στην οποία ο Ρεπουμπλικανός πρώην βουλευτής Dana Rorabacher και ο Charles Johnson, που φέρεται να είχε στενές σχέσεις με την προεκλογική εκστρατεία του Trump, έκαναν την προσφορά αυτή το 2017.
Η Robinson είπε πως ειπώθηκε στον Assange ότι ο Trump ενέκρινε τη συνάντηση και πως ο Rorabacher θα συναντούσε αργότερα τον πρόεδρο για να του μεταφέρει την αντίδραση στην προτεινόμενη συμφωνία.
Είπε πως η συμφωνία παρουσιάστηκε στον Assange ως μια λύση "win-win" (ωφέλιμη για όλους) που θα του επέτρεπε να «συνεχίσει τη ζωή του» και σε αντάλλαγμα θα ήταν επίσης πολιτικά επωφελής για τον Trump.
«Η πρόταση που έγινε από το μέλος του Κογκρέσου Rorabacher ήταν ο κ. Assange να κατονομάσει την πηγή για τις δημοσιοποιήσεις του 2016 με αντάλλαγμα κάποιας μορφής χάρη», ανέφερε η Robinson σε ένα έγγραφο στο δικαστήριο.
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, τα WikiLeaks δημοσίευσαν μια σειρά μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών που έπλητταν την υποψήφια των Δημοκρατικών Hillary Clinton και τα οποία σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ήταν αποτέλεσμα πειρατείας εκ μέρους της Ρωσίας στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.
Η Ρωσία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξή της και ο Trump αρνήθηκε οποιαδήποτε συνέργεια με τη Μόσχα.
Έρευνα του ειδικού εισαγγελέα των ΗΠΑ Robert Muller δεν κατέδειξε αν μέλη του επιτελείου του Trump συνωμότησαν με τη Ρωσία στη διάρκεια των εκλογών.
Ο γεννημένος στην Αυστραλία Assange, 49 ετών, προσπαθεί να αποφύγει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συνωμοσία για πειρατεία σε κυβερνητικούς υπολογιστές και παραβίαση ενός νόμου περί κατασκοπίας σχετικά με τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων τηλεγραφημάτων από το WikiLeaks το 2010-2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης