Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ χρειάζεται περισσότερα εμπροσθοβαρή μέτρα

tags :
Kashkari (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ χρειάζεται περισσότερα εμπροσθοβαρή μέτρα
«Θα προτιμούσα η Fed να δεσμευτεί να μην αυξήσει τα επιτόκια μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι πετύχαμε τους στόχους μας», έγραψε ο διοικητής της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari
«Η Ομοσπονδιακή τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να υιοθετήσει περισσότερα εμπροσθοβαρή μέτρα, προκειμένου να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία».
Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο διοικητής της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, δεσμευόμενος να κρατήσει τα επιτόκια μηδενικά, έως ότου ο πληθωρισμός φτάσει τον στόχο του 2%.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανήγγειλε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια στο τρέχον εύρος τους, από 0% έως 0,25%, μέχρι η οικονομία να φτάσει στη μέγιστη απασχόληση, ο πληθωρισμός να αυξηθεί στο 2% και να «βρεθεί σε καλό δρόμο».
Ωστόσο, αυτή η «υπόσχεση» θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Fed ίσως να αυξήσει τα επιτόκια προτού η οικονομία φτάσει σε επίπεδα πλήρους απασχόλησης, δήλωσε ο Kashkari σε ένα σημείωμά του, που εξηγεί γιατί διαφωνεί με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς που καθορίζει την πολιτική.
«Θα προτιμούσα η Επιτροπή να δεσμευτεί να μην αυξήσει τα επιτόκια μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι πετύχαμε τους στόχους μας», έγραψε ο Kashkari.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης