Διεθνή

Haftar: Αρχίζουν και πάλι η παραγωγή και οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Λιβύη

tags :
Haftar: Αρχίζουν και πάλι η παραγωγή και οι εξαγωγές πετρελαίου από τη Λιβύη
Aίρει τον αποκλεισμό της παραγωγής αργού πετρελαίου ο στρατηγός της Λιβύης Khalifa Haftar
Ότι θα άρει τον αποκλεισμό της παραγωγής αργού πετρελαίου έπειτα από συμφωνία που συνήφθη με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας δήλωσε ο στρατηγός της Λιβύης Khalifa Haftar.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η συμφωνία, που αποκλείει τη National Oil Co., θα επανεκκινήσει τις εξαγωγές.
Ο Haftar, του οποίου οι δυνάμεις ελέγχουν την πλούσια σε πετρέλαιο ανατολική Λιβύη, δήλωσε στην τηλεόραση ότι αποφάσισε να επιτρέψει την επανέναρξη των λιμένων της χώρας, «σύμφωνα με όρους και εγγυήσεις που διασφαλίζουν μια δίκαιη κατανομή του πλούτου και ότι αυτός ο πλούτος δεν θα λεηλατηθεί ή δεν θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
«Η ανακοίνωση ήταν το αποτέλεσμα των συνομιλιών με τον Ahmed Maiteeq, αναπληρωτή πρωθυπουργό της Εθνικής Συμφωνίας με έδρα την Τρίπολη.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι σαφές πόσα από τα 1,1 εκατομμύριο βαρέλια, που αντλούσε η Λιβύη ημερησίως πριν από τον αποκλεισμό, θα μπορούσαν πραγματικά να επιστρέψουν στην αγορά ή πόσο γρήγορα.
Η National Oil Co. της Λιβύης είχε προηγουμένως καταγγείλει τις «μυστικές» συνομιλίες μεταξύ Haftar και Maiteeq, αναφέροντας ότι δεν θα συνεχίσει τις εξαγωγές έως ότου οι ξένοι μισθοφόροι εγκαταλείψουν τη χώρα - κάτι που δεν αποτελεί μέρος της συμφωνίας της Παρασκευής.
Εκπρόσωπος του NOC αρνήθηκε να σχολιάσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης