Δυναμιτίζει το κλίμα ο Erdogan - Δεν έχει νόημα η συνάντηση με Μητσοτάκη, αν συνεχίσει την επίδειξη δύναμης στο Καστελόριζο - Το Oruc Reis θα επιστρέψει

Δυναμιτίζει το κλίμα ο Erdogan - Δεν έχει νόημα η συνάντηση με Μητσοτάκη, αν συνεχίσει την επίδειξη δύναμης στο Καστελόριζο - Το Oruc Reis θα επιστρέψει
Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Erdogan
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το διπλωματικό πόκερ εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2020, ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan δυναμιτίζει το κλίμα.
«Δεν έχω αντίρρηση να συναντηθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη,ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι το πλαίσιο.
Δεν έχει νόημα η συνάντηση εάν η Ελλάδα συνεχίσει την επίδειξη δύναμης στο Καστελόριζο», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Αγιά Σοφιά.
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι εάν η Ελλάδα εξακολουθήσει την επίδειξη δύναμης, η Τουρκία μπορεί να κάνει ακόμα μεγαλύτερη.
Επίσης προανήγγειλε την επιστροφή του Oruc Reis στην περιοχή για σεισμικές έρευνες, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης στην Αττάλεια.
«Πολλοί πρόεδροι και πρωθυπουργοί έγιναν μεσολαβητές στις διαπραγματεύσεις μας με την Ελλάδα.
Συνομιλήσαμε με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Chares Michel, τον Ισπανό πρωθυπουργό Pedro Sanchez, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Giuseppe Conte.
Θα μπορούσε να υπάρξει μια συνάντηση (ή επικοινωνία) με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη;
Αυτό που είναι σημαντικό για εμάς, είναι κάτω από ποιες προϋποθέσεις και τι θα συζητήσουμε.
Αν είναι να συζητήσουμε ό,τι έκαναν στο Καστελόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη», είπε Τούρκος πρόεδρος.
 «Να τους δούμε,να έχουμε μια τηλεδιάσκεψη, να συναντηθούμε σε τρίτη χώρα.
Αλλά αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε μια ακόμη μεγαλύτερη», πρόσθεσε.

Akar (υπουργός Άμυνας): Οι Έλληνες καθυστερούν τις συνομιλίες στο ΝΑΤΟ

Προκλητικός εμφανίστηκε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας HulusiAkar, κατηγορώντας την Ελλάδα για καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων στο ΝΑΤΟ.
«Οι γείτονές μας οι Έλληνες δείχνουν απρόθυμοι και καθυστερούν τη συζήτηση των θεμάτων με μια σειρά προϋποθέσεων.
Εμείς υποστηρίζουμε μέχρι τέλους αυτές τις συναντήσεις».
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Γαλλίας EmmanuelMacronκαι την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Akar κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά, και την ΕΕ ότι δεν έχει αρμοδιότητα να θέτει κανόνες στην Ανατολική Μεσόγειο ή να αλλάζει τους κανόνες και να καθορίζει θαλάσσια σύνορα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS