Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρχεται… τελικά το sell off στη Wall Street; - Οι 3 ενδείξεις που φοβίζουν τους αναλυτές και οδηγούν τους insiders σε αθρόες πωλήσεις μετοχών

tags :
Έρχεται… τελικά το sell off στη Wall Street; - Οι 3 ενδείξεις που φοβίζουν τους αναλυτές και οδηγούν τους insiders σε αθρόες πωλήσεις μετοχών
Ο μεγαλύτερος φόβος της αγοράς είναι μήπως έχει δημιουργηθεί άλλη μία τεχνολογική φούσκα όπως αυτή του dot.com
Το πρωτοφανές στην ιστορία comeback της Wall Street από τα χαμηλά του Μαρτίου 2020... μπορεί να αποδίδεται σαφώς στις αποφάσεις της Federal Reserve και της αμερικανικής κυβέρνησης να στηρίξουν την οικονομία, εντούτοις ουδείς διαφωνεί ότι τα θεμελιώδη δεν συνάδουν με αυτές τις αποτιμήσεις.
Πόσο μάλλον δε όταν η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και η αβεβαιότητα για την πιθανότητα νέων μέτρων συντηρείται.
Την ίδια ώρα, λόγω των προεδρικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, πολλές ελπίδες για ένα άλλο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης πριν από τον Δεκέμβριο -το νωρίτερο- μπορεί να διαψευσθούν, κάτι το οποίο στη συνέχεια προκαλεί ένα άλλο ερώτημα:
Πότε η έλλειψη δημοσιονομικής και νομισματικής ενίσχυσης θα αρχίσει να επηρεάζει τις καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ.

Ο μεγαλύτερος φόβος της αγοράς είναι μήπως έχει δημιουργηθεί άλλη μία τεχνολογική φούσκα όπως αυτή του dot.com.
Γι' αυτό και σύμφωνα με έρευνα της Bank of America, οι επενδυτές στρέφονται πλέον στις κυκλικές μετοχές, εγκαταλείποντας τον υπεραγορασμένο τεχνολογικό κλάδο
relates to Crowded Tech Stocks Have Investors ‘Paranoid’ About Bubble Risks
Παράλληλα, ήδη πολλοί επενδυτές έχουν κληθεί να πουλήσουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι που φαίνεται σαν να έχει σημάνει το τέλος της ανάκαμψης σε σχήμα V.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Heinz Hermann Thiele της Knorr-Bremse  βρήκε την ευκαιρία να πουλήσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, ενώ οι συνιδρυτές της Adyen NV, Pieter van der Do και Arnout Schuijff εντάχθηκαν σε μια ομάδα στελεχών που πούλησαν 821 εκατομμύρια δολάρια μετοχών.
Οι Mitchell και Steven Rales της Fortive Corp πούλησαν επίσης περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Ο ιδρυτής της Glovemaker Kossan Rubber Industries Bhd, Lim Kuang Sia, πούλησε επίσης περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές τον Αύγουστο.

Ο Lee Wai Keong της Riverstone Holdings πούλησε 45 εκατομμύρια δολάρια από μετοχές νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Leslie Wexner της L Brands πούλησε επίσης 89 εκατ. δολάρια τον Αύγουστο.
Το Bloomberg σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 11 Σεπτεμβρίου, οι insiders πούλησαν 473 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, ενώ αγόρασαν μόνο 9,5 εκατομμύρια δολάρια.

JP Morgan: Έρχεται ακραίο sell off 200 δισεκ. δολ. στη Wall Street μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου

Θέμα χρόνου είναι να υπάρξει ακραίο sell off στη Wall Street μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, προειδοποιεί η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J.P. Morgan.
Με μόλις δύο εβδομάδες να απομένουν για το τέλος του μήνα, η αμερικανική χρηματαγορά στρέφει συλλογικά την προσοχή της σε ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, δηλαδή την εξισορρόπηση στο τέλος του τριμήνου, με τις αθρόες αγορές ή πωλήσεις μετοχών να οδηγούν βραχυπρόθεσμα σε καταστροφή.
Ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ότι στα τρίμηνα κατά τα οποία οι μετοχές ξεπερνούν σε απόδοση τα ομόλογα -όπως έχουν στο γ’ τρίμηνο- τα χαρτοφυλάκια αναδιαρθρώνονται, ώστε να υπάρξει η αναγκαία εξισορρόπηση.
Ειδικότερα, τα συνταξιοδοτικά προγράμματα καθορισμένων παροχών στις ΗΠΑ είναι ένα μεγάλο σύμπαν περιουσιακών στοιχείων ύψους 7,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τείνουν δε να εξισορροπούν τα χαρτοφυλάκιά τους πιο αργά, εντός περίπου 1-2 τριμήνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης