Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αύξηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές λόγω αναδιάρθρωσης δεικτών και τριπλής λήξης

tags :
ΧΑ: Αύξηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές λόγω αναδιάρθρωσης δεικτών και τριπλής λήξης
Όλες οι αλλαγές στους δείκτες FTSE και Stoxx – Αύξηση συναλλαγών λόγω ροών περιμένουν οι αναλυτές – Όλες οι αλλαγές 
Αύξησης της μεταβλητότητας περιμένουν για τη σημερινή συνεδρίαση οι αναλυτών καθώς στο χρηματιστήριο παραγώγων σήμερα γίνεται η τριπλή λήξη συμβολαίων και δικαιωμάτων δεικτών αλλά γίνεται και η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE και Stoxx.
Η αξία των συναλλαγών αναμένεται να είναι αυξημένη στη σημερινή συνεδρίαση.
Επιπλέον το road show του ΧΑ, το οποίο ξεκίνησε χθες ίσως φέρει επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν μετοχές που βρίσκονται κοντά σε σημαντικές αντιστάσεις με την αγορά να προσπαθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις να ξεπεράσει την αντίσταση των 660-670 μονάδων.
Αναφορικά με τις αλλαγές στους δείκτες και όπως αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο η Eurobank Equities στους δείκτες FTSE, οι αλλαγές που επηρεάζουν ελληνικές μετοχές είναι οι ακόλουθες.
Η ΕΥΔΑΠ προστίθεται στους δείκτες FTSE Emerging Europe Small Cap, η Autohellas, η Ευρωπαϊκή Πίστη και η Άβαξ εισέρχονται στον FTSE Emerging Europe Microcap, ενώ η Quest, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ιντραλότ αφαιρούνται από τον δείκτη FTSE Emerging Europe Microcap.
Σε ό,τι αφορά τους δείκτες Stoxx οι αλλαγές που θα ισχύσουν από το σημερινό κλείσιμο έχουν να κάνουν με την είσοδο του ΟΤΕ στον STOXX Emerging Markets Diversification Select 100, την είσοδο της Τέρνα Ενεργειακής στον STOXX Eastern Europe Total Market Mid & STOXX True Exposure Emerging Markets, τη διαγραφή του ΟΠΑΠ από τους δείκτες STOXX Global 3000, STOXX Global 3000 Travel & Leisure, STOXX Global 3000 Industry Consumer Discretionary, τη διαγραφή της Εθνικής Τράπεζας και της Motor Oil από τον STOXX Emerging Markets 800, τη διαγραφή των ΕΛΠΕ STOXX True Exposure Emerging Markets, τη διαγραφή της Aegean Airilines STOXX Eastern Europe Mid και την είσοδό της στον STOXX Eastern Europe Small 100, τη διαγραφή της Πλαστικά Κρήτης από τον STOXX Eastern Europe 300 Chemicals και την είσοδό της στον STOXX Eastern Europe 300 Industrial Goods & Services, τη διαγραφή της Autohellas από τον STOXX Eastern Europe 300 Travel & Leisure, τη διαγραφή της ΙΑΣΩ από τους δείκτες STOXX All Europe Total Market, STOXX Greece Total Market, STOXX Emerging Markets Total Market, STOXX Global Total Market.

Eurobank Equities
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με τη συναλλακτική δραστηριότητα να ενισχύεται λόγω των ροών από την αναδιάρθρωση των δεικτών Stoxx και FTSE.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα να αυξηθεί λόγω της τριπλής λήξης στο χρηματιστήριο παραγώγων και της αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE και Stoxx.

Beta
Επιλεκτικές τοποθετήσεις οι οποίες θα στηρίξουν τα επίπεδα της αγοράς αναμένονται σήμερα. 
Οι αναδιαρθρώσεις στους δείκτες FTSE και Stoxx θα στηρίξουν τους όγκους. 
Σημειώνεται πως έχουμε λήξη των σειρών Σεπτεμβρίου στο χρηματιστήριο παραγώγων. 
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης