Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χάθηκαν στην μετάφραση οι υπουργοί για το νέο lockdown – Πρώτα η εικόνα τους και μετά ο πολίτης – ΜΕΘ εναντίον οικονομίας

Χάθηκαν στην μετάφραση οι υπουργοί για το νέο lockdown – Πρώτα η εικόνα τους και μετά ο πολίτης – ΜΕΘ εναντίον οικονομίας
Οι πρωταγωνιστές υπουργοί ενδιαφέρονται για την επικοινωνιακή τους εικόνα, το κυβερνητικό τους προφίλ και προσπαθούν να επηρεάσουν καταστάσεις με βάσει το δικό τους συμφέρον
Σοβαρή διχογνωμία μεταξύ υπουργών παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με την αφορμή των υψηλών αριθμών κρουσμάτων του κορωνοιού στην Αττική.
Ο λόγος είναι ότι πλέον το γενικό lock down είναι ορατό και οι υπουργοί παλεύουν ποιος δεν θα πάρει πάνω του την καυτή πατάτα…
Οι δημόσιες τοποθετήσεις βασικών υπουργών της κυβέρνησης έδειξαν ότι δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της δεύτερης φάσης της πανδημίας.
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δημοσίως υποστήριζε ότι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να έχουμε τοπικά lockdown στην Αττική.
Ωστόσο, μετά από συνεχόμενες συζητήσεις αυτό δεν κατέστη δυνατό γιατί πως θα κλείσεις ένα δήμο όταν οι κάτοικοι μπορούν να πάνε στα μαγαζιά ενός όμορου δήμου…
Για τον Υπουργό Υγείας, το lockdown θα ήταν σωτήριο καθώς θα έκοβε τον ρυθμό των κρουσμάτων και άρα τον ρυθμό των διασωληνωμένων στα νοσοκομεία της χώρας.
Γι’ αυτό και είναι ένθερμος υποστηρικτής του καθολικού κλεισίματος.
Αλλά ο κ. Κικίλιας επειδή κινείται επικοινωνιακά, σχεδόν πάντα, γνωρίζει καλά ότι η επιδείνωση των ΜΕΘ Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας θα φέρει τον ίδιο σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς θα πρέπει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο ίδιος ήθελε και το προσπάθησε να φύγει στον ανασχηματισμό από αυτό το υπουργείο, καθώς ήξερε ότι η δεύτερη φάση της πανδημίας θα είναι δύσκολη για το προφίλ του.
Οι παρενέργειες που αναπτύχθηκαν με το Μαξίμου, όπως λέγεται, ανάγκασαν τον Πρωθυπουργό να του πάρει και άλλες αρμοδιότητες από το χαρτοφυλάκιό του και να τις δώσουν στον υφυπουργό του Βασίλη Κοντοζαμάνη.
Την ίδια ώρα, ένθερμος του οριστικού lockdown είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος τόνιζε δημοσίως ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να το επιβάλει και πάλι, εφόσον δεν υπάρξει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων με τα πρόσφατα μέτρα που πάρθηκαν.
Ο κ. Πέτσας συμμετέχει στον πρωινό  καφέ του Μαξίμου, στον οποίο συμμετέχει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άρα για να το εκφέρει δημοσίως, πάει να πει ότι εξετάζεται σοβαρά ασχέτως εάν θα δημιουργήσει νέο κλείσιμο της αγοράς.
Ωστόσο, αντίθετη άποψη έχει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος θεωρεί ότι πρέπει να αποφευχθεί το lockdown πάσει θυσία και να περάσουμε σε πιο αυστηρά πρωτόκολλα με τα ήδη υπάρχοντα μέτρα.
Μάλιστα σε δηλώσεις του τέλη Αυγούστου, έλεγε ξεκάθαρα ότι όποιες αναφορές για γενικό lockdown είναι τουλάχιστον άστοχες…
Όπως λένε διάφοροι επικριτές του, ο ίδιος θέλει να βγάλει από πάνω του την εικόνα του σκληρού και αυστηρού προς τους πολίτες της χώρας, το οποίο ήταν κοινό χαρακτηριστικό του στην πρώτη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας.
Τέλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης αντιτάχθηκε σε ένα ενδεχόμενο lockdown τονίζοντας ότι «αν φτάναμε σε νέο lockdown, η ζημιά στην οικονομία θα ήταν πολύ μεγάλη.
Είναι σημαντικό να αποφύγουμε ένα νέο lockdown», πρόσθεσε, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.
O κ. Γεωργιάδης ανήκει στο οικονομικό επιτελείο και όπως είναι φυσικό προτιμάει την συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας με περιορισμούς ακόμα και αν οι ΜΕΘ γεμίσουν.
Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, η κυβέρνηση στην πρώτη φάση πήρε άριστα στην διαχείριση της πανδημίας αλλά τώρα παλινωδεί καθώς θέλει να αποφύγει το lockdown εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων στην οικονομία.
Οι πρωταγωνιστές υπουργοί ενδιαφέρονται για την επικοινωνιακή τους εικόνα, το κυβερνητικό τους προφίλ και προσπαθούν να επηρεάσουν καταστάσεις με βάσει το δικό τους συμφέρον.
Μπορεί να γίνει αυτό ανεκτό από τον Πρωθυπουργό όταν έχει να διαχειριστεί και άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα;

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης