Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πατέλης (σύμβουλος Μητσοτάκη): Mε το Σχέδιο «Ηρακλής» τα NPLs θα μειωθούν στο μισό

Πατέλης (σύμβουλος Μητσοτάκη): Mε το Σχέδιο «Ηρακλής» τα NPLs θα μειωθούν στο μισό
Για το τραπεζικό σύστημα, ο κ. Πατέλης είπε, μεταξύ άλλων, ότι με σειρά δράσεων όπως το Σχέδιο «Ηρακλής», τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα μειωθούν περίπου στο μισό
Μιλώντας στο διαδικτυακό Greek Roadshow ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, απευθυνόμενος στους διεθνείς επενδυτές, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από το παγκόσμιο σοκ που έχει προκαλέσει η πανδημία.
Για το τραπεζικό σύστημα, είπε μεταξύ άλλων, ότι με σειρά δράσεων όπως το Σχέδιο «Ηρακλής», τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα μειωθούν περίπου στο μισό, ενώ σημαντικά οφέλη θα αποκομίσουν και από το πρόγραμμα «Γέφυρα», τόσο οι δανειολήπτες που επλήγησαν από την πανδημία, όσο και οι τράπεζες.
Εκτίμησε δε, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αξιοσημείωτη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων από την πανδημία.
Εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και την χώρα μας, η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας οδήγησε για πρώτη φορά πολλούς Έλληνες που είχαν φύγει στο εξωτερικό να γυρίσουν στην Ελλάδα.
Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις και ανθρώπινα ταλέντα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατέλης.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι θα συμβάλουν στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας.
Ερωτηθείς για τους γεωπολιτικούς κινδύνους και ειδικότερα με τη Τουρκία ο κ. Πατέλης εξέφρασε μεταξύ άλλων την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στους χειρισμούς του πρωθυπουργού, που χτίζει και ενισχύει διεθνείς συμμαχίες - κάτι που αναγνωρίζεται και από διεθνή μέσα.
Επισήμανε ότι προς συμφέρον και των δυο πλευρών δεν είναι η ένταση στις μεταξύ τους σχέσεις.
Ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε εκτενώς και στο σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ επισημαίνοντας τους βασικούς άξονες επενδύσεων αλλά και μεταρρυθμίσεων αναφέροντας πως η πρόταση που θα υποβάλει η Ελλάδα θα είναι ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο δράσεων και μεταρρυθμίσεων.
Όπως είπε οι μεταρρυθμίσεις θα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο του προγράμματος, φέρνοντας ως παράδειγμα - μεταξύ άλλων - και ένα σύστημα εκπαίδευσης το οποίο θα συνδέει τη δευτεροβάθμια με τα πανεπιστήμια.
Αναφέρθηκε στην έμφαση που η ΕΕ θέλει να δίνεται σε πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και στις δυνατότητες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης όχι μόνο των κατοικιών, αλλά και της αποδοτικότητας των κρατικών κτιρίων και των βιομηχανικών και τουριστικών εγκαταστάσεων.
Επίσης μίλησε για τις μεγάλες δυνατότητες στο πεδίο της ψηφιοποίησης αλλά και στις επενδύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης