Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διατηρεί τις ελπίδες για διαφυγή παρά την «απουσία» των τραπεζών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διατηρεί τις ελπίδες για διαφυγή παρά την «απουσία» των τραπεζών
ΑΓΟΡΑ: Πήγε μέχρι τις 655 μονάδες και μέχρι τις 665 μονάδες. Δε μας έχει χαλάσει το… πλάνο και διατηρούνται οι ελπίδες για ανοδική διαφυγή. Πρέπει όμως να συντελεστεί άμεσα. Θα λέγαμε πως τις ελπίδες μας τις αναπτέρωσαν κάποιες μετοχές που έκαναν ανοδική διαφυγή μετά από συσσώρευση αρκετών εβδομάδων.

Αν και ήταν αναποφάσιστη η αγορά για αρκετή ώρα και συσσώρευε γύρω από το χθεσινό κλείσιμο, τελικά έκλεισε με άνοδο 0,31%. Η άνοδος έχει μεγαλύτερη αξία καθώς την ώρα που έκλεινε το ΧΑ οι ξένες αγορές υποχωρούσαν. Ο τζίρος δεν ενθουσίασε αλλά αυτόν έχουμε…

Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι να αντέχει ο γενικός δείκτης και αύριο όπου έχουμε λήξη παραγώγων και αναδιάρθρωση δεικτών FTSE. Αν μάλιστα κάνει αύριο τη διαφυγή ακόμα καλύτερα.

VIOHALCO: Η πορεία μετοχών όπως η δική της μας αναπτερώνει τις ελπίδες. Έκανε την ανοδική διαφυγή μετά από συσσώρευση αρκετών εβδομάδων. Έπρεπε να ξεπεράσει τα 2,62 ευρώ και όχι μόνο τα πέρασε αλλά έκλεισε και σε υψηλό ημέρας και 5 μηνών και με μεγάλο όγκο. Στα 2,75 ευρώ και στο +8,48% με 225 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μάλλον πλησιάζει και η δική της ώρα. Ακουμπάει το πάνω μέρος της συσσώρευσης και δείχνει έτοιμη.

AEGEAN: Μέχρι και η συγκεκριμένη αφυπνίστηκε. Έχουμε ξαναγράψει πως το γράφημα γέρνει εδώ και καιρό και αν δεν αντιδράσει τα προηγούμενα χαμηλά ίσως ξεπεραστούν. Έχει κάνει δύο τρεις καλές συνεδριάσεις και βελτιώνεται λίγο η εικόνα. Πρέπει όμως να γράψει τιμές πάνω από 4,20 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο μεγάλος ασθενής του ελληνικού χρηματιστηρίου έχει όνομα. Και δεν είναι άλλος από τις ελληνικές τράπεζες. Πάλι κάτω όλες πλην της Πειραιώς που έμεινε αμετάβλητη. Τι άλλο να πούμε; Πάμε παρακάτω…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ξαναπροσεγγίζει τα 9 ευρώ και μάλλον αυτή τη φορά θα τα σπάσει αν παίξει το θετικό σενάριο η αγορά. Δεν έχουμε παράπονο από την πορεία της μετοχής μέσα στην κρίση. Στις επιλογές της στήλης και παραμένει.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αρκετή μεταβλητότητα σήμερα, αλλά έχει κάνει και μεγάλη κίνηση στις τελευταίες συνεδριάσεις. Και προς τα πάνω και προς τα κάτω. Στα 1,40 ευρώ και στο +2,04% με μεγάλο όγκο και με υψηλό ημέρας τα 1,5260 ευρώ.

FLEXOPACK: Έχουμε ξαναγράψει πως τέτοιους ισολογισμούς δε βρίσκεις εύκολα στο ΧΑ. Δυστυχώς η εμπορευσιμότητα είναι περιορισμένη, αλλά σε αυτό δε φταίνε μόνο οι βασικοί μέτοχοι. Φταίνε και οι επενδυτές και τα στελέχη της αγοράς. Στα 7,20 ευρώ και στο +7,46% με όγκο 11 χιλ. τεμάχια.

PERFORMANCE: Νέα υψηλά και πάλι για τη μετοχή με χαμηλούς βέβαια όγκους. Τη δικαιούται την κίνηση καθώς είναι η φθηνότερη στον κλάδο. Άλλες έχουν κάνει ράλι και είναι σε επίπεδα που δίνουν p/e σημαντικά μεγαλύτερο από της συγκεκριμένης.

REDS: Καλή άνοδο και με μεγάλο όγκο κατέγραψε η μετοχή. Στις επιλογές της στήλης και πλέον θα λέγαμε και με δεδομένες τις συνθήκες πως είμαστε πλέον πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία της. Ακούγονται τώρα διάφορα στην αγορά, αλλά καλύτερα να πάμε με βάση τα χειροπιαστά. 

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Τώρα που παίζει ο κατασκευαστικός κλάδος θα ξαναβγούν τα σενάρια. Για να δούμε αν θα υπάρξει κάποια νεότερη πληροφορία. Στο +10,71% και στα 0,31 ευρώ με όγκο 35 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Πήγε μέχρι τα 0,8780 ευρώ αλλά το ενδιαφέρον είναι ακόμα μικρό. Βέβαια βλέπουμε τοποθετήσεις στα χαμηλά και αφού δίνουν κομμάτια στα 0,84 ευρώ για παράδειγμα γιατί να τα πάρουν στα 0,86 ευρώ. Στα 0,8440 ευρώ και στο -2,43%.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Νέα υποχώρηση αλλά σήμερα διαπραγματευόταν και χωρίς το μέρισμα ύψους 0,0950 ευρώ ανά μετοχή. Δεν έκανε μεγάλο όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης