Τελευταία Νέα
Διεθνή

ByteDance: Η πρόταση της Tik Tok για συνεργασία με την Oracle θα χρειαστεί τελικά έγκριση από ΗΠΑ- Κίνα

ByteDance: Η πρόταση της Tik Tok για συνεργασία με την Oracle θα χρειαστεί τελικά έγκριση από ΗΠΑ- Κίνα
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε διατάξει την ByteDance να πουλήσει το TikTok εν μέσω ανησυχιών των ΗΠΑ ότι τα δεδομένα χρηστών θα μπορούσαν να διαβιβαστούν στην κυβέρνηση της Κίνας
Η πρόταση της ByteDance προς την εταιρεία λογισμικού των ΗΠΑ Oracle για συνεργασία με την TikTok θα χρειαστεί τελικά έγκριση τόσο από Κινέζους όσο και από Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε η εταιρεία την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020.
Η πρόταση, που υποβλήθηκε στη διοίκηση Trump το Σαββατοκύριακο, αναφέρει ότι η Oracle θα γίνει «αξιόπιστος» τεχνολογικός συνεργάτης και να κάνει την TikTok Global μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ.
Πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η ByteDance θα κατέχει την πλειοψηφία της TikTok.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump είχε διατάξει την ByteDance να πουλήσει το TikTok εν μέσω ανησυχιών των ΗΠΑ ότι τα δεδομένα χρηστών θα μπορούσαν να διαβιβαστούν στην κυβέρνηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
Είχε απειλήσει μάλιστα ότι θα απαγόρευε το TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη από την Κυριακή 13/09/2020, εάν το ByteDance δεν συμμορφωνόταν.
Το Reuters ανέφερε ότι η συμφωνία Oracle δεν θα απαιτούσε από την ByteDance να υποβάλει αίτηση στις κινεζικές αρχές για άδεια εξαγωγής για τον αλγόριθμο της TikTok.
Η εταιρεία είπε επίσης την εφημερίδα Global Times που υποστηρίζεται από την κρατική την Πέμπτη ότι η πώληση των δραστηριοτήτων ή των τεχνολογιών της TikTok δεν περιλαμβάνεται στην πρότασή της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ByteDance αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε για αυτή τη λεπτομέρεια από το Reuters.
Ο Trump την Τετάρτη (16/09/2020) έθεσε ερωτήματα σχετικά με τα σχέδια της ByteDance να διατηρήσει το πλειοψηφικό μερίδιο στις επιχειρήσεις του TikTok στις ΗΠΑ και είπε ότι δεν τάσσεται υπέρ της ιδέας της κινεζικής εταιρείας να διατηρήσει τον έλεγχο, αφού έξι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες τον ώθησαν να απορρίψει την πρόταση.
Η Κίνα στα τέλη του περασμένου μήνα ενημέρωσε τους κανόνες ελέγχου των εξαγωγών της.
Ενώ, κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως το ByteDance δεν πρέπει να εξαναγκαστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης