Τελευταία Νέα
Διεθνή

Societe Generale: «Βλέπει» αποτυχία κατά 80% για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ Βρετανίας - ΕΕ

Societe Generale: «Βλέπει» αποτυχία κατά 80% για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ Βρετανίας - ΕΕ
Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ έχει «καταστραφεί» αναφέρει η Societe Generale
Η Γαλλική τράπεζα Societe Generale ανέφερε στις 17 Σεπτεμβρίου 2020, ότι προβλέπει αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για εμπορική συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ κατά 80%.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός B. Johnson πρότεινε πλαίσιο νόμων που παραβίαζουν τμήματα της συνθήκης διαζυγίου Brexit σχετικά με τη Βόρεια Ιρλανδία.
Η ΕΕ από την πλευρά της αναφέρει ότι οποιαδήποτε παραβίαση της συνθήκης για το Brexit θα μπορούσε να καταστρέψει τις εμπορικές συνομιλίες και έτσι να περιπλέξει το ζήτημα σχετικά με τα σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι αναλυτές της SocGen ανέφεραν ότι, ανεξάρτητα από το εάν η σχεδιαζόμενη νομοθεσία για την εσωτερική αγορά, εγκριθεί με μια μορφή που διατηρεί αυτό το χαρακτηριστικό, το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ έχει «καταστραφεί σοβαρά».
«Με τον πρωθυπουργό Τζόνσον να συνεχίζει την εν λόγω διαπραγματευτική του στρατηγική, δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους. Βλέπουμε τώρα πιθανότητα 80% για μη συμφωνία », δήλωσαν σε σημείωμα τους.
«Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιθανό να αντιμετωπίσει έτσι ένα ακόμη χτύπημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης