Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δεν έσπασε αντιστάσεις, γυρίζει χαμηλότερα λόγω και των ξένων αγορών

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Δεν έσπασε αντιστάσεις, γυρίζει χαμηλότερα λόγω και των ξένων αγορών
ΑΓΟΡΑ: Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησαν οι αγορές του εξωτερικού, σε μία χρονική στιγμή που η δική μας αγορά αναζητούσε υψηλότερα επίπεδα και βρισκόταν σε κρίσιμα διαγραμματικά σημεία. Πάλι πέσαμε στην περίπτωση.

Πτωτικό το ξεκίνημα με τις τράπεζες και πάλι να καταγράφουν αξιόλογες απώλειες και να περνάνε κάτω από κρίσιμα σημεία. Διορθώνει στο ξεκίνημα το σύνολο σχεδόν των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης και ο γενικός δείκτης προσεγγίζει τις 655 μονάδες.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Εστιάζουμε στα αποτελέσματα εξαμήνου και στις αντοχές των επιχειρήσεων. Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία από τις δημοσιεύσεις λογιστικών καταστάσεων. Η στήλη προτιμά τις εταιρείες με χαμηλή μόχλευση και δε συμπαθεί αυτές με μεγάλο δανεισμό. Πολλές από τις εταιρείες που παρακολουθούμε έχουν δείξει μεγάλες αντοχές. Κάποιες στο ταμπλό βέβαια δεν έχουν την αποτίμηση που αξίζουν. Σε αυτό βέβαια παίζουν και άλλα θέματα ρόλο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Και σήμερα θα τραβήξει τα βλέμματα. Μεγάλες αγορές έγιναν χθες από εγχώριους θεσμικούς και κυρίως από ΑΕΔΑΚ. Κάποιες δεν είχαν θέση στη μετοχή και έσπευσαν να αποκτήσουν. Μετά το χθεσινό limit up η μετοχή και πάλι με υψηλό όγκο ενισχύεται 1,6% και κοιτάζει ακόμα πιο ψηλά.

FLEXOPACK: Τι να σχολιάσει κανείς για αυτόν τον όμιλο αλλά και για την αδιαφορία των επενδυτών για τη συγκεκριμένη μετοχή. Μέσα στην πανδημία ανακοίνωσε εκπληκτικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο. Σε ποιες γραμμές της λογιστικής κατάστασης να προαναφερθεί κάποιος;

Με αποτίμηση 78,5 εκατ. ευρώ έχει καθαρή θέση 79,1 εκατ. ευρώ, και συνολικές υποχρεώσεις 45,3 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν στα 22,1 εκατ. ευρώ και υπερκαλύπτουν τις τραπεζικές υποχρεώσεις. Ο τζίρος ανήλθε στα 51,3 εκατ. ευρώ από 45,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 5,6 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η αύξηση των κερδών θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν υπήρχαν ζημιές από αποτίμηση νομισμάτων 1,1 εκατ. ευρώ. Εκπληκτικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν στα 9 εκατ. ευρώ με τις επενδυτικές να είναι στα -3,1 εκατ. ευρώ αυξάνοντας τα ταμειακά διαθέσιμα.

ΦΛΕΞΟ: Από τις πλέον καθαρές εισηγμένες και με καλή ανάπτυξη. Η εμπορευσιμότητα είναι περιορισμένη και οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται. Βλέπετε άμα δε χρωστάς και να παίρνεις μέτρα, άμα δεν έχει σχόλια ο ορκωτός, άμα, άμα, άμα… Άνοιξε με καλή άνοδο 4,48% με όγκο 3.900 τεμάχια.

PROFILE: Με αποτίμηση 44,7 εκατ. ευρώ έχει σύμφωνα με το εξάμηνο 2020 ταμειακά διαθέσιμα και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις 16,6 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση ανήλθε στα 21 εκατ. ευρώ ενώ όλες οι υποχρεώσεις ανέρχονται στα 16,3 εκατ. ευρώ. Πεντακάθαρη η εταιρεία.

Υποχώρησαν οι πωλήσεις στα 6,8 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 383 χιλ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις ιδίων μετοχών και οι καλές λειτουργικές ταμειακές ροές βελτίωσαν τα ταμειακά διαθέσιμα.

AUTOHELLAS: Πωλήσεις 211,4 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 18,3%, EBITDA 57,7 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 15,8% και κέρδη 542 χιλ. ευρώ από 16,1 εκατ. ευρώ. Στα θετικά οι ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 47 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή θέση είναι στα 257,7 εκατ. ευρώ από 294,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις διαμορφώθηκαν στα 620,3 εκατ. ευρώ οριακά μειωμένες. Τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν στα 91,9 εκατ. ευρώ από 40,1 εκατ. ευρώ. Η βελτίωση οφείλεται στις καλές λειτουργικές ταμειακές ροές και στην απουσία επενδύσεων. Πιέζεται η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΑΔΜΗΕ: Πολύ καλό εξάμηνο με καθαρά κέρδη 19,9 εκατ. ευρώ από 20,2 εκατ. ευρώ. Μηδενικές οι υποχρεώσεις, η καθαρή θέση στα 746,8 εκατ. ευρώ και ταμειακά διαθέσιμα 34,4 εκατ. ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και πάλι αγορές ιδίων μετοχών στα ψηλά. Χθες με υψηλό ημέρας τα 5,35 ευρώ, αγόρασε 9.101 μετοχές με μέση τιμή 5,30 ευρώ. Μία εντολή και πάλι. Δε μας αρέσει αυτός ο τρόπος…

ΕΚΤΕΡ: Ο κατασκευαστικός κλάδος λόγω των εξελίξεων στην Ελλάκτωρ ξαναμπαίνει στο επίκεντρο και είδαμε χθες σημαντικές αγορές σε όλες σχεδόν τις μετοχές. Η συγκεκριμένη για τη στήλη είναι η πλέον καθαρή, έστω και αν κάποια έργα οδήγησαν σε άδειασμα του ταμείου. Περιμένουμε το εξάμηνο να δούμε εικόνα και ίσως και τη ρευστότητα μετά από κάποια έργα που ανέλαβε. Θεωρούμε πως έχει περιθώριο ανόδου και αν συνεχιστούν οι τοποθετήσεις στον κλάδος θα ωφεληθεί και η συγκεκριμένη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης