Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ στην Ελλάδα ο τουρισμός είναι -70%, στην Αττάλεια της Τουρκίας έχουν πληρότητα 70%

Ενώ στην Ελλάδα ο τουρισμός είναι -70%, στην Αττάλεια της Τουρκίας έχουν πληρότητα 70%
Στην Τουρκία όμως ο αριθμός των τουριστών που επισκέφτηκαν τη νότια επαρχία της Αττάλειας, την πρωτεύουσα του τουρισμού της Τουρκίας, έχει ξεπεράσει το όριο των 2 εκατομμυρίων
Ή αποτελεί τουρκική προπαγάνδα ή κάτι άλλο συμβαίνει.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι η Ελλάδα μια κατεξοχήν τουριστική χώρα σημειώνει πτώση 70% στο τουριστικό της προϊόν.
Στην Τουρκία όμως ο αριθμός των τουριστών που επισκέφτηκαν τη νότια επαρχία της Αττάλειας, την πρωτεύουσα του τουρισμού της Τουρκίας, έχει ξεπεράσει το όριο των 2 εκατομμυρίων, ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.
Το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Ασφαλούς Τουρισμού της Τουρκίας βοήθησε την επαρχία να διατηρήσει τον τουριστικό της κλάδο ζωντανό σε όλη την πανδημία του κορωνοϊού.
Οι Ρώσοι κατέκτησαν την πρώτη θέση, ακολουθούμενες από την Ουκρανία και τη Γερμανία.
«Τα ποσοστά πληρότητας κυμαίνονται μεταξύ 50% και 70%»
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ξενοδόχων της Μεσογείου (AKTOB), Κ. Kavaloğlu, δήλωσε ότι θα προσπαθήσουν να κρατήσοουν τα ξενοδοχεία ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
«Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς στην κατάσταση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τόσο από τη σκοπιά ενός στελέχους όσο και ενός υπαλλήλου.
Τα ποσοστά πληρότητας κυμαίνονται μεταξύ 50% και 70%. Το ποσοστό ήταν 70% τον Αύγουστο, τώρα 55% τον Σεπτέμβριο και 40% τον Νοέμβριο», είπε.
Ο Kavaloğlu είπε επίσης ότι δημοσίευσαν κανόνες για το πρόγραμμα ασφαλούς τουρισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι οποίοι είχε αποτέλεσμα.
«Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τα 3,2 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2020.
Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες μας είναι από τη Ρωσία, την Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.
Υπήρχαν πολλοί Βρετανοί τον Αύγουστο και τώρα έχουμε πολλούς Γερμανούς τουρίστες τον Σεπτέμβριο», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης