Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι φλεγόμενες εκλογές του Νοεμβρίου 2020 - Πόσο πιθανή είναι μια «χρωματιστή επανάσταση, τύπου Αραβικής Άνοιξης» στις ΗΠΑ;

Οι φλεγόμενες εκλογές του Νοεμβρίου 2020 - Πόσο πιθανή είναι μια  «χρωματιστή επανάσταση, τύπου Αραβικής Άνοιξης» στις ΗΠΑ;
Ο Τραμπ μέχρι τώρα έχει επιδείξει ευστροφία  και δεν έχει εμπλέξει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε διαμάχες με τους ταραξίες
Ο υποψήφιος του δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, Joe Biden δήλωσε πως ανησυχεί ότι ο πρόεδρος Trump θα προσπαθήσει να «κλέψει» τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2020.
Σύμφωνα  με το διεθνές πρακτορείο Reuters, συμπλήρωσε: “είμαι βέβαιος ότι ο Στρατός θα τον συνοδεύσει μέχρι την έξοδο του Λευκού Οίκου αν δεν αναγνωρίσει την ήττα του”.
Ο στρατηγός ε.α. και πρώην υπουργός άμυνας Τζέϊμς Μάτις κατηγόρησε τον επικεφαλής της κυβέρνησης που υπηρετούσε μέχρι πρότινος ότι «διαιρεί τον αμερικανικό λαό».
Στη συστημική και πάντα πληροφορημένη Washington Post,  ο “γκουρού” αρθρογράφος και γνώστης των κύκλων της εξουσίας  Μπομπ Γούντγουαρντ αποκάλυψε  συνομιλία μεταξύ του Μάτις και του συμβούλου εθνικής ασφαλείας Νταν Κόατς.
Σε αυτήν ο πρώην υπουργός  αναφέρει ότι “πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε συλλογική δράση, αν χρειαστεί.
Ο Τραμπ είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος”.
Να σημειώσουμε ότι ο Μάτις αποπέμφθηκε γιατί παρά τις εξαγγελίες του Τραμπ για απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και την περικοπή εξόδων από τους υπερπόντιους πολέμους, αρνούνταν πεισματικά να μειώσει την στρατιωτική παρουσία επί τρία χρόνια.
Τελικά απελύθη και ξεκίνησε η “συρρίκνωση” της στρατιωτικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή.
Δύο απόστρατοι συνταγματάρχες, οι Τζον Νάγκλ και Πολ Γίνγκλιν (κοντινοί συνεργάτες του στρατηγού Πετρέους και “αρχιτέκτονες” της ανατροπής και επανασύστασης του κράτους του Ιράκ), απεύθυναν  ανοιχτή  επιστολή προς τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου  στρατηγό Μάρκ Μάϊλυ.
Τον καλούν να “αναλάβει ο στρατός ρόλο που θα εξασφαλίζει ότι τον Ιανουάριο θα γίνει ομαλά η δημοκρατική μεταβίβαση εξουσίας”.
Αν ο Τραμπ χάσει τις εκλογές, αναμένεται ότι την 20η Ιανουαρίου 2021  ο Μπάϊντεν θα ορκιστεί ως ο επόμενος πρόεδρος.
Παραδοσιακά στις ΗΠΑ υπάρχει μια περίοδος στην οποία η προηγούμενη ηγεσία ενημερώνει την επόμενη και μεταφέρει καθήκοντα, δίνοντας και στον αποχωρούντα πρόεδρο την ευκαιρία να “κάνει γιορτές” στο προεδρικό μέγαρο.
Ο δημοκρατικός υποψήφιος όμως διαμηνύει παντού ότι ο Τραμπ θα χρησιμοποιήσει την εξουσία του για να νοθεύσει τις εκλογές και να παραμείνει στην εξουσία.
Αξιώνει ο Τράμπ να εγκαταλείψει το Λευκό Οίκο την επομένη των εκλογών “εφόσον χάσει”.
Προσθέτοντας με νόημα ότι μόνο με νοθεία δε θα χάσει τις εκλογές.  
Κορυφαίοι αναλυτές του δημοκρατικού κόμματος στην εκπομπή “Axios on HBO” προετοιμάζουν το υπόβαθρο αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος δηλώνοντας ότι “πιθανά ο πρόεδρος Τράμπ θα φαίνεται αρχικώς ότι νικά -ακόμη και συντριπτικά – την νύχτα των εκλογών, ακόμη και αν στο τέλος χάσει μετά τη συνολική καταμέτρηση των ψήφων”.  
Για να εμπεδωθεί η ιδέα ότι ο Τραμπ είναι “ανεπιθύμητος στο Λευκό Οίκο”, το δημοκρατικό κόμμα μέσα από διάφορα “προοδευτικά παρακλάδια” του (που χρηματοδοτούν οι ελίτ που επιθυμούν την έξωση του), οργανώνουν μια κυριολεκτική πολιορκία του Λευκού Οίκου.  
Μέλη πενήντα και πλέον οργανώσεων και ΜΚΟ (από το κομουνιστικό κόμμα των ΗΠΑ και την Black Lives Matter μέχρι  τo Ad Busters που συνδέονται απευθείας με τον Soros και τον Ντέϊβιντ Μπροκ), από την 17η Σεπτεμβρίου ξεκινούν μια σειρά από διαρκείς διαμαρτυρίες, πορείες και διαδηλώσεις γύρω  από την προεδρική κατοικία.
Με κέντρο την πλατεία Λα Φαγιέτ στην Ουάσινγκτον, επί 50 ημέρες  υπόσχονται να δημιουργήσουν ένα κλίμα που θα κάνει “τις διαδηλώσεις στην Ουκρανία να μοιάζουν με σχολική γιορτή”.  
Μια τέτοια συγκέντρωση στρατευμένων επαγγελματιών διαδηλωτών αποσκοπεί προφανώς στο να οξύνει την κατάσταση και να αναγκάσει το  κράτος να αντιδράσει.
Η  κλιμάκωση της βίας θα βλάψει την εικόνα του προέδρου και θα τον χρωματίσει ως φασίστα και απολυταρχικό.

Συνταγή για ανατροπή ενός καθεστώτος

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω;
Αν τα δούμε αφαιρώντας τις λέξεις “Ηνωμένες Πολιτείες” από το πλαίσιο της συζήτησης, τότε έχουμε τα εξής:
-Σε μια χώρα, πριν τις εκλογές ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δηλώνει ότι δε θα δεχτεί άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη δική του νίκη.
Η νίκη του αντιπάλου χαρακτηρίζεται a priori, ως απόδειξη “νοθείας”.
-Ανώτατα κυβερνητικά στελέχη με δεσμούς στο “βαθύ κράτος” φέρεται να συζητούν για δράση κατά του επικεφαλής της κυβέρνησης.
Σε ορισμένες χώρες αυτό θα εκλαμβάνετο ως προδοσία και σχεδιασμός πραξικοπήματος.
-Ο στρατός μέσω εξεχόντων αποστράτων δηλώνει ανοικτά υποστήριξη στην αντιπολίτευση και  ο αρχηγός του καλείται να υπηρετήσει την “καθεστωτική νομιμότητα” που επιβάλλουν οι πολιτικές ελίτ.
Πιθανή εκλογική νίκη του “ξένου σώματος” θα πρέπει να καμφθεί με στρατιωτική παρέμβαση και η εξουσία να παραδοθεί στον “εκλεκτό”.  
Ο δε ΑΓΕΕΘΑ, προστατεύοντας την καριέρα του, προ ημερών δήλωσε δημοσίως ότι η ένστολη συμμετοχή του σε εμφάνιση με τον πρόεδρο “ήταν λάθος”.
Άρα κρατά αποστάσεις και αναμένει πρός τα που κλίνει ο ζυγός.
- Το μύθευμα ότι ακόμη και αν ο νυν πρόεδρος “αρχικά φαίνεται” να κερδίζει τη νύχτα των εκλογών, τελικά θα χάσει με μεγάλη διαφορά τις προσεχείς ημέρες – ή και εβδομάδες – λόγω των επιστολικών ψήφων είναι μια παγίδα. Δίνει τη δικαιολογία ώστε να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα των εκλογών σε μια βαθιά δημοκρατική κοινωνία.
Η αντιπολίτευση δημιουργεί υπόβαθρο για ταραχές και πιέσεις.
Ο μήνυμα είναι σαφές: αν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι το “σωστό”, δε θα ισχύσει.

Ο κίνδυνος για τη δημοκρατία

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι συνταγές παρέμβασης και ανατροπής καθεστώτων, που χρησιμοποιούν επί δεκαετίες οι μυστικές υπηρεσίες  τους, στρέφονται εναντίον των ΗΠΑ.
Είναι πιθανό ότι στις επόμενες εβδομάδες, το μοντέλο των “χρωματιστών επαναστάσεων” και της “αραβικής άνοιξης”  θα  χρησιμοποιηθούν κατά του Ντόναλντ Τραμπ.
Το βαθύ κράτος  διαθέτει τα μέσα, την προπαγάνδα και το χρήμα για να οργανώσει μια “λαϊκή επανάσταση” κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης του.
Το μεσοδιάστημα από τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου μέχρι την ορκωμοσία της 20ης Ιανουαρίου 2021 είναι μια περίοδος αστάθειας.
Με την κυβέρνηση της χώρας ακέφαλη, οργανώσεις, από την αντιπολίτευση μέχρι και ακραίες ανατρεπτικές ομάδες με ονειρώξεις εγκαθίδρυσης προλεταριάτου, θα κινούνται παράλληλα και συγκρουόμενα για την επίτευξη δικών τους στόχων.
 Το χρώμα που επιλέχθηκε αυτή τη φορά είναι το Μαύρο.
Η ρατσιστική ένταση που υπάρχει στην κοινωνία, υποδαυλίζεται και συντηρείται επί 4 μήνες για να φτάσουν στις εκλογές διαιρεμένοι και με βίαιες συγκρούσεις.  
Η αστυνομία έχει στοχοποιηθεί και διαλύεται με αποτέλεσμα  ανώτεροι αξιωματικοί να παραιτούνται σωρηδόν και σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Σικάγο η Μινεάπολις και το Πόρτλαντ να μην υφίστανται ουσιαστικά.
Η  τεράστια οικονομική αναστάτωση που προκάλεσε ο COVID-19, δημιούργησε κοντά στα 30 εκατομμύρια νεόπτωχους, πλήττει αμεσότερα τα χαμηλά στρώματα (Λατίνους και μαύρους εργάτες) και εξανεμίζει τα θετικά αποτελέσματα της επιτυχημένης οικονομικής διαχείρισης της κυβέρνησης Τράμπ.
Αυτοί  γίνονται ακούσιος στρατός μέσα από διαδηλώσεις και μαζικές κλοπές, βανδαλίζοντας τους συμπολίτες τους.
Αν το κράτος επέμβει δυναμικά θα κατηγορηθεί για “απολυταρχισμό”, αν υποχωρήσει για ανικανότητα.
Η χρήση επαγγελματιών προβοκατόρων μέσα από τις τάξεις του BLM, της Αντιφα και άλλων ακραίων οργανώσεων που λειτουργούν με σχεδιασμό και υλική υποστήριξη, είναι ο καταλύτης που μετατρέπει  τη δυσαρέσκεια σε οργή για την “λευκή κυβέρνηση”, την κακή αστυνομία ή τους “πλούσιους”.
 Άσχετα από το αν οι περιοχές  που πυρπολούνται ανήκουν σε μικρομεσαίους και οι αστυνομικοί που δολοφονούνται προέρχονται από τις ίδιες γειτονιές με τους δράστες.
Για να επιτύχει η ανατροπή, είναι απαραίτητη η σύμπραξη της ολιγαρχικής ελίτ.
Οι χειριστές του Τζο Μπάϊντεν είναι το κύκλωμα Κλίντον-Ομπάμα, ο μεγαλοκαναλάρχης και χρηματιστής Μπλούμπεργκ, το δίκτυο των Σόρος και Ντέϊβιντ Μπροκ και μια πλειάδα άλλων “συστημικών” παραγόντων που επιθυμούν την ταπεινωτική καταστροφή του Τραμπ.
Κατέχουν και ελέγχουν τα ΜΜΕ, υπαλλήλους κλειδιά στη δημόσια διοίκηση και τα τελευταία χρόνια ανοιχτά χρηματοδοτούν την προώθηση “δικών τους” κυβερνητών και ανώτατων δικαστικών.
Έτσι μπορούν να εξουδετερώσουν σημαντικό μέρος των ανακλαστικών της κρατικής διοίκησης και να επηρεάσουν αποφάσεις.  
Σε περίπτωση που τα εκλογικό αποτέλεσμα είναι οριακό εναντίον των δημοκρατικών, η επόμενη φάση του σχεδίου έχει ήδη δρομολογηθεί: καταγγελία για νοθεία και μαζικές ταραχές.
Ο στρατός θα κληθεί να επέμβει και να επαναφέρει την τάξη.  
Το σύνταγμα των ΗΠΑ -το δημοκρατικότερο στο σύγχρονο κόσμο – θα καταλυθεί και θα ξαναγραφτεί σύμφωνα με τις επιθυμίες των ολιγαρχών και των μαριονεττών τους.
Στο όνομα της αποκατάστασης της τάξης οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” ταραχοποιοί θα εξοντωθούν και οι διαμαρτυρίες που τα κανάλια και τα μεγάλα sites ενθαρρύνουν θα καταπνιγούν βάναυσα.
Αν συμβεί αυτό, η αμερικανική δημοκρατία  θα έχει ενταφιαστεί.
Για τον υπόλοιπο πλανήτη θα σημάνει μια περίοδο αστάθειας καθώς η γεωπολιτική ισορροπία των τελευταίων 70 χρόνων θα έχει διαταραχτεί.
Ο Τραμπ μέχρι τώρα έχει επιδείξει ευστροφία  και δεν έχει εμπλέξει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε διαμάχες με τους ταραξίες.
Ας ελπίσουμε ότι η σιωπηλή πλειοψηφία θα του δώσει μια καθαρή νίκη.

Χριστόφορος Ζηριάδης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης