Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ρεκόρ πωλήσεων για την Μέλισσα - Κίκιζας το 2019

Ρεκόρ πωλήσεων για την Μέλισσα - Κίκιζας το 2019
Οι επενδύσεις για την Μέλισσα - Κίκιζας, οδηγούν σε κάλυψη της ζήτησης, ακόμη και σε περίοδο έξαρση της ζήτησης λόγω κορωνοϊού
Ρεκόρ πωλήσεων κατέγραψε η βιομηχανία τροφίμων Μέλισσα Κίκιζας, ενώ οι επενδύσεις που πραγματοποίησε την περυσινή χρονιά της δίνει την δυναότητα για πλήρη κάλυψη της ζήτησης, ακόμη και σε περιόδους έξαρσης, όπως συνέβη στις αρχές της πανδημίας όπου οι καταναλωτές έσπευσαν να αδειάσουν τα ράφια των σουπερμάρτκετ.
Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών του Ομίλου το 2019 ανήλθε στα 65,4 εκατ ευρώ και της εταιρείας στα 61,8 εκατ ευρώ μειωμένος κατά περίπου 2,3% σε σχέση με το 2018, λόγω κυρίως της έντασης των προωθητικών ενεργειών που οδήγησαν σε χαμηλότερη μέση τιμή πώλησης.
Τα προ φόρου κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 3 εκατ ευρώ περίπου όσα και της Εταιρείας αντικατοπτρίζοντας την ουδέτερη επίδραση των θυγατρικών στη διαμόρφωση των συνολικών κερδών.
Το 2019 η μάρκα ΜΕΛΙΣΣΑ σημείωσε σημαντική άνοδο στις κατ’ όγκο πωλήσεις στην κατηγορία της, καταγράφοντας τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία της.
Επίσης το 2019 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Νέου Μύλου και των Σιλό Αποθήκευσης Σίτου στο εργοστάσιο της Εταιρείας στη Λάρισα.
Από τις αρχές του 2020, με την πλήρη παραγωγική λειτουργία του νέου συγκροτήματος η Μέλισσα Κίκιζας θα διαθέτει πλέον τον ποιο σύγχρονο σιμιγδαλόμυλο στην Ελλάδα.
Μέσω της επένδυσης αυτής η Εταιρεία αποκτά απόλυτη αυτάρκεια στην α’ ύλη για την παρασκευή των ζυμαρικών της ενώ αναμένεται να πετύχει περαιτέρω βελτίωση των κοστολογίων της.
Λόγω της φύσης των προϊόντων της Εταιρείας, η διοίκηση προβλέπει ότι ο Όμιλος και η Εταιρεία δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο από την πανδημία Κορωνοϊού μια και η μείωση από των πωλήσεων στο κανάλι HORECA θα καλυφθεί από τις πωλήσεις στα υπόλοιπα κανάλια.
Εξάλλου, αυξημένη δυναμικότητα επιτρέπει την ομαλή εξυπηρέτηση των αγορών ακόμα και σε περιόδους μεγάλων εξάρσεων της ζήτησης τον Μάρτιο του 2020, με την αυτόκλητη καθολική γενική συνέλευση των μετόχων, λαμβάνοντας υπόψη την καλή οικονομική κατάσταση της Εταιρείας, τον υψηλό δείκτη ρευστότητας και το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων της αποφασίστηκε η μείωση του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου αυτής κατά το ποσό των ΕΥΡΩ 663.780 με ακύρωση 448.500 μετοχών, ονομαστικής αξίας ΕΥΡΩ 1,48 έκαστη και επιστροφή του αντιστοιχούντος κεφαλαίου στους μετόχους που συμμετέχουν σε αυτήν.
Η Διοίκηση της Εταιρείας, στοχεύει στην βελτίωση των μεριδίων αγοράς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος καθώς και στην ανάπτυξη των εξαγωγών σε νέες αγορές βάσει του αναλυτικού σχεδίου που έχει καταστρώσει.
Η νέες παραγωγικές δυνατότητες που προσφέρονται μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης του Νέου Μύλου, τα νέα καινοτόμα προϊόντα που συνεχώς αναπτύσσονται, αλλά και η ανανέωση των υφιστάμενων μαρκών προσφέρουν τα απαραίτητα εργαλεία που
εκτιμούμε ότι θα επιτρέψουν το 2020 στην εταιρία να πετύχει έντονη αναπτυξιακή πορεία με σημαντική βελτίωση των μεγεθών.
Η Μέλισσα Κίκιζας γεννήθηκε το 1947 από το όραμα του Αλέξανδρου Κίκιζα να δημιουργήσει μια βιομηχανία τροφίμων, η οποία να αναδεικνύει τις πρώτες ύλες του τόπου μας μετατρέποντάς τις σε προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, τα ηνία της επιχείρησης ανέλαβε η σύζυγος του ιδρυτή Κωνσταντίνα και από το 1975 ο γιος του, Γεώργιος Κίκιζας.
Σήμερα, 70 χρόνια μετά η τρίτη γενιά της οικογένειας ηγείται μιας από τις σημαντικότερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα.
Η βιομηχανία απορροφά ετησίως 100.000 τόνους από τα άριστης ποιότητας τοπικά σιτάρια, ενώ το καθετοποιημένο συγκρότημα μύλου και μακαρονοποιείου στη Λάρισα, παράγει ετησίως περισσότερους από 52.000 τόνους ζυμαρικών, καθιστώντας τη βιομηχανία  τη μεγαλύτερη του κλάδου στα Βαλκάνια.
Η εταιρία εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 35 χώρες παγκοσμίως, με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν το 20% του τζίρου της.
Η παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά ισχυροποιείται με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρίας Atlanta S.A. μέσω της οποίας εξάγει σειρά ελληνικών προϊόντων στην πολωνική αγορά, όπως για παράδειγμα ζυμαρικά, τοματικά, ελαιόλαδο, ελιές και χαλβά.
Σήμερα το μερίδιο αγοράς της ξεπερνά το 35% της εγχώριας αγοράς ζυμαρικών, ποσοστό που την καθιστά τον μεγαλύτερο παραγωγό στη χώρα.

Ελένη Μπότα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης