Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Θα πρέπει να κάνετε το εμβόλιο κατά της γρίπης

Fauci (ΗΠΑ): Θα πρέπει να κάνετε το εμβόλιο κατά της γρίπης
Η λήψη εμβολίου κατά της γρίπης είναι ιδιαίτερα σημαντική φέτος σύμφωνα με ειδικούς, επειδή η εποχή της γρίπης θα συνδυάζεται με έναν δύσκολο χειμώνα εξαιτίας του Covid19
Ο κορυφαίος ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες, Δρ Anthony Fauci προέτρεψε τον κόσμο να προβεί στην χορήγηση του εμβολίου κατά της γρίπης, αναφέροντας μάλιστα πως ο ίδιος κάνει το εμβόλιο «στα μέσα προς τέλη Οκτωβρίου».
«Δεν θα το έπαιρνα απαραιτήτως τώρα, τον Σεπτέμβριο, επειδή υπάρχουν στοιχεία ότι, στην πραγματικότητα, η ανοσία θα μπορούσε να εξασθενίσει καθώς φτάνουμε προς τον Φεβρουάριο και τις αρχές Μαρτίου », είπε, αποκαλώντας τη συμβουλή του ως μια «ανεπίσημη» πρόταση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.
Η λήψη εμβολίου κατά της γρίπης είναι ιδιαίτερα σημαντική φέτος, σύμφωνα με ειδικούς, επειδή η εποχή της γρίπης θα συνδυάζεται με έναν δύσκολο χειμώνα εξαιτίας του Covid19.
O Fauci πρόσθεσε επίσης, σύμφωνα με το CNBC ότι «κάθε χρόνο υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός εμβολίων γρίπης που απλά δεν χρησιμοποιούμε» ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι η διαθεσιμότητα των εμβολίων κατά της γρίπης είναι επαρκής για τον πληθυσμό.
Στην ίδια γραμμή και ο Δρ David Hirschwerk, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στο Northwell Health, συμφωνεί ότι η εξασθένηση της ανοσίας μετά από πρόωρη λήψη του εμβολίου κατά της γρίπης μπορεί να είναι ανησυχητική.
Ειδικότερα, προτείνει ότι τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι να περιμένουν «λίγο περισσότερο για τον εμβολιασμό».
Ωστόσο, εάν είστε νέοι και υγιείς, «μπορείτε να κάνετε το εμβόλιο γρίπης ανά πάσα στιγμή», λέει ο Hirschwerk στο CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης