Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackstone: Έρχεται μια χαμένη δεκαετία στην παγκόσμια οικονομία - Οι κεντρικές τράπεζες έλυσαν προβλήματα και δημιούργησαν άλλα τόσα

tags :
Blackstone: Έρχεται μια χαμένη δεκαετία στην παγκόσμια οικονομία - Οι κεντρικές τράπεζες έλυσαν προβλήματα και δημιούργησαν άλλα τόσα
Οι εταιρείες θα αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις, όπως υψηλότερους φόρους, αύξηση του λειτουργικού κόστους, ή και λιγότερο αποδοτικές αλυσίδες εφοδιασμού
Τα επόμενα χρόνια θα μπορούσαν να είναι μια «χαμένη δεκαετία» για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων καθώς οι εταιρείες αγωνίζονται να αυξήσουν τα κέρδη τους, δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Blackstone, Tony James.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές των μετοχών ενδέχεται να μην αυξηθούν περαιτέρω αφού αποτιμηθούν πλήρως σε έναν «ορίζοντα πέντε έως 10 ετών».
«Νομίζω ότι αυτή θα μπορούσε να είναι μια χαμένη δεκαετία όσον αφορά την ανατίμηση των μετοχών», είπε, αναφερόμενος σε έναν όρο που χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει μια περίοδο στη δεκαετία του 1990, όταν η Ιαπωνία γνώρισε οικονομική στασιμότητα.
Εξήγησε ότι τα τρέχοντα χαμηλά επιτόκια ενδέχεται να μην υποχωρήσουν περαιτέρω, ή και αντίθετα να αυξηθούν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα τα επόμενα χρόνια.
Τα υψηλότερα επιτόκια, σε πολλές περιπτώσεις, τείνουν να επηρεάζουν αρνητικά τα εταιρικά κέρδη και τις τιμές των μετοχών.
Το υψηλό κόστος δανεισμού θα οδηγήσει σε κέρδη τις εταιρείες αλλά και θα βλάψει τις τιμές των μετοχών.
"Υπάρχει μια δίψα για απόδοση, έτσι ώστε οι επενδυτές να κερδίζουν περισσότερα από το περιθώριο... και αναζητούν επενδύσεις που μπορούν να λάβουν κάποιες αποδόσεις αλλά και είναι επικίνδυνες", αναφέρει ο James.
Επιπλέον, οι εταιρείες θα αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις, όπως υψηλότερους φόρους, αύξηση του λειτουργικού κόστους, ή και λιγότερο αποδοτικές αλυσίδες εφοδιασμού.
«Όλα αυτά θα είναι οικονομικές αντιξοότητες για τις εταιρείες.
«"Νομίζω, λοιπόν, ότι μπορεί να έχει κάποιος απογοητευτική αύξηση των μακροπρόθεσμων κερδών, αλλά οι αναιμικές αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων θα παραμείνουν τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια», πρόσθεσε.
Παρά το σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο από την πανδημία του κορωνοϊού, οι χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί σημαντικά μετά την πτώση τον Μάρτιο.
Ο James απέδωσε τέτοια δυναμική στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία μειώνοντας τα επιτόκια σχεδόν στο μηδέν, άφησε τους επενδυτές να κυνηγήσουν την απόδοση με λίγες επιλογές.
Γι 'αυτό οι επενδυτές συνωστίζονται σε πιο επικίνδυνα ομόλογα και μετοχές, εξήγησε.
«Τα μηδενικά επιτόκια είναι η κινητήρια δύναμη εδώ», ανέφερε.
Παρόλα αυτά, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αξίζει συγχαρητηρίων για την αποτροπή αυτού που θα μπορούσε να ήταν «μεγάλη κατάρρευση», δήλωσε ο James.
"Η κίνηση της Fed ήταν άνευ προηγουμένου σε μέγεθος και ταχύτητα... χωρίς αυτήν, θα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει η οικονομία", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης