Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αποστολόπουλος: Δεν άφησε αρνητικό αποτύπωμα ο κορωνοϊός στις εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων

tags :
Αποστολόπουλος: Δεν άφησε αρνητικό αποτύπωμα ο κορωνοϊός στις εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων
H εγχώρια αγορά έχει πληγεί τόσο όσον αφορά την κατανάλωση στο HORECA, όσο και στην εγχώρια κατανάλωση
Η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας για την προστασία 100 ευρωπαϊκών γεωγραφικών ενδείξεων στην Κίνα και 100 κινεζικών γεωγραφικών ενδείξεων στην Ε.Ε. και οι παράνομες ελληνοποιήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξής του Χρήστου Αποστολόπουλου, προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9.
«Είναι σημαντική και συμβολική συμφωνία.
Έχουμε σε μια πολύ μεγάλη αγορά κατοχυρώσει το εθνικό μας προϊόν το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για επόμενες συμφωνίες που θα κάνει η Επιτροπή», λέει.
«Η πανδημία έφερε και αρνητικά και θετικά σημάδια.
Τα θετικά σημάδια ήρθαν περισσότερο απέξω, τα αρνητικά ήρθαν από την εσωτερική αγορά. Τα θετικά σημάδια είναι ότι οι εξαγωγές κατά κανόνα πήγαν καλά, ανοίχθηκαν κάποια κανάλια.
Δεν είχε αφήσει αποτύπωμα αρνητικό ο κορωνοϊός στο κομμάτι των εξαγωγών.
Όμως, η εγχώρια αγορά έχει πληγεί τόσο όσον αφορά την κατανάλωση στο HORECA, όσο και στην εγχώρια κατανάλωση με δεδομένο ότι ο κορωνοϊός δημιούργησε πολλούς ανέργους», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Χρ. Αποστολόπουλος.
«Θέλω να πιστεύω ότι τελευταία οι ελληνοποιήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά και δεν πρέπει να πάψει να είναι αντικείμενο των ελεγκτικών φορέων αυτό, αλλά δεν πρέπει οτιδήποτε δεινό υπάρχει στον κλάδο να αποδίδεται μόνο σε αυτόν τον τομέα», προσθέτει.
«Η εικόνα που δώσαμε προς τα έξω δημιούργησε ένα προφίλ πολύ καλό από πλευράς υγιεινής και κανόνων και μειωμένου κινδύνου.
Αυτό είχε ανταπόκριση και στα προϊόντα μας», καταλήγει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Πηγή: tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης