Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Η υποσαχάρια Αφρική θα χρειαστεί εκατοντάδες δισεκ. δολ. για να ανακάμψει από την πανδημία

ΔΝΤ: Η υποσαχάρια Αφρική θα χρειαστεί εκατοντάδες δισεκ. δολ. για να ανακάμψει από την πανδημία
«Η υποσαχάρια Αφρική θα χρειαστεί υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα» αναφέρει το ΔΝΤ
Eκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και μεταρρυθμίσεις θα χρειαστεί η υποσαχάρια Αφρική για μια ανθεκτική ανάκαμψη από τη ζημία που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η υποσαχάρια Αφρική θα χρειαστεί υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα, η οποία θα περιλαμβάνει ελάφρυνση του χρέους, χρηματοδότηση και ανάπτυξη ικανοτήτων, δήλωσαν την Τρίτη, με άρθρο τους, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, και ο Abebe Aemro Selassie, διευθυντής του τμήματος δανεισμού στην Αφρική.
«Το ΔΝΤ ενέκρινε περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια για τις υποσαχάριες αφρικανικές χώρες, για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας, και «σίγουρα θα κάνει περισσότερα τα επόμενα χρόνια», ανέφεραν.
Η περιφερειακή οικονομία πιθανότατα θα συρρικνωθεί κατά 3,2% φέτος, για να αυξηθεί κατά 3,4% το 2021, δήλωσε το ΔΝΤ στην Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο.
Πολλά αφρικανικά έθνη έχουν επωφεληθεί από την πρωτοβουλία αναστολής της υπηρεσίας χρέους της Ομάδας των 20 κορυφαίων οικονομιών, για να ελευθερώσουν κεφάλαια για την καταπολέμηση της πανδημίας.
Την ίδια στιγμή, χώρες όπως η Νότια Αφρική και η Ακτή του Ελεφαντοστού ανακοίνωσαν πακέτα δημοσιονομικής στήριξης, πολύ λίγα από αυτά ήταν νέες δαπάνες, ενώ ως ποσοστό του ΑΕΠ υστερούσαν εν σχέσει με τις προηγμένες οικονομίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης