Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πυρά κατά Merkel για την υποδοχή προσφύγων από την Ελλάδα

Γερμανία: Πυρά κατά Merkel για την υποδοχή προσφύγων από την Ελλάδα
Βολές κατά της Καγκελαρίου Angela Merkel για την υποδοχή προσφύγων από την Ελλάδα
Έντονη κριτική απ' όλες της πλευρές δέχονται η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer για την υποδοχή 1.500 προσφύγων από τα ελληνικά νησιά.
Κι αν η οργάνωση υπέρ του ασύλου «Pro Asyl» θεωρεί ότι η πρόταση παγιώνει τη μόνιμη παραμονή των προσφύγων στα νησιά και οι Πράσινοι ζητούν την υποδοχή τουλάχιστον 5.000 προσφύγων, η ακροδεξιά θεωρεί την πρόταση μοιραία.
Διαμαρτυρίες εκδηλώνονται και από τους Σοσιαλδημοκράτες, που θεωρούν ότι δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν η δική τους γνώμη και η ακροδεξιά τη θεωρεί μοιραία.
Η γερμανική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπέρ του ασύλου «Pro Asyl» επικρίνει την πρόταση να γίνουν δεκτοί στη Γερμανία (μόνο) 1.500 πρόσφυγες (γενικώς) από τα ελληνικά νησιά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της «Pro Asyl» Günter Burkhardt επέκρινε το γεγονός ότι «δεν βρίσκονται στο επίκεντρο της απόφασης οι πρόσφυγες του καταυλισμού της Μόριας στη Λέσβο.
Πρόκειται για μια κακή συμβιβαστική πρόταση δεδομένου ότι αφορά γενικώς πρόσφυγες από ελληνικά νησιά για τους οποίους έχει ήδη αναγνωριστεί ότι έχουν ανάγκη προστασίας.
Τελικά, η πρόταση καταλήγει στο να παγιώσει την κατάσταση, δηλαδή τη μόνιμη παραμονή τους στα νησιά», είπε.
Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Katrin Göring-Eckardt έκανε λόγο για μια προσφορά «άλλοθι» και ζήτησε την ταχεία υποδοχή 5.000 προσφύγων.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Rolf Mützenich επεσήμανε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν αποτελείται μόνο από την καγκελάριο και τον υπουργό Εσωτερικών και εξέφρασε την ελπίδα ότι αύριο ο κυβερνητικός συνασπισμός θα συμφωνήσει σε έναν συγκεκριμένο αριθμό και βοήθεια προς την Ελλάδα.
Το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) ουσιαστικά απορρίπτει την υποδοχή προσφύγων από τα ελληνικά νησιά και αξιολόγησε την πρόταση της Merkel και του Seehofer ως «μοιραίο μήνυμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης