Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα πρόταση για δημοσιονομική ενίσχυση 1,5 τρισεκ. δολ. από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους βουλευτές

ΗΠΑ: Νέα πρόταση για δημοσιονομική ενίσχυση 1,5 τρισεκ. δολ. από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους βουλευτές
Νέα πρόταση για δημοσιονομική ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας κατά 1,5 τρισεκ. δολάρια κατέθεσε ομάδα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων βουλευτών
Νέα πρόταση για δημοσιονομική ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας κατά 1,5 τρισεκ. δολάρια κατέθεσε ομάδα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων βουλευτών, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η οικονομική δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες.
Η κυοφορούμενη πρόταση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός των επόμενων ορών.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mnuchin, είχε «ρίξει» κάποιες προειδοποιητικές βολές, σημειώνοντας ότι ο Λευκός Οίκος θα μπορούσε να δεχτεί μια συμφωνία 1,5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Από όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η δικομματική ομάδα βουλευτών προτείνει χρονική επέκταση των επιδομάτων ανεργίας, τα οποία θα ανέρχονται σε 450 δολ. την εβδομάδα, για οκτώ εβδομάδες.
Οι Δημοκρατικοί βουλευτές πίεζαν για εβδομαδιαίο επίδομα 600 δολ., ενώ ο Λευκός Οίκος δεν ήθελε το επίδομα να ξεπερνά τα 300 δολ. την εβδομάδα - υποστηρίζοντας ότι περισσότερα χρήματα θα αποθάρρυναν τους ανθρώπους από την αναζήτηση εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης