Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Ανάκαμψη τύπου L για την παγκόσμια οικονομία, πιο αργή από τις εκτιμήσεις

Oxford Economics: Ανάκαμψη τύπου L για την παγκόσμια οικονομία, πιο αργή από τις εκτιμήσεις
Η έρευνα του Σεπτεμβρίου αποκάλυψε την αυξανόμενη ανησυχία για τις οικονομικές προοπτικές μεσοπρόθεσμα
Ανάκαμψη τύπου L «βλέπουν» οι επιχειρήσεις για την παγκόσμια οικονομία, ήτοι πιο αργή από τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με έρευνα της Oxford Economics.
Οι φόβοι για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού έχουν αποκλιμακωθεί, με τις επιχειρήσεις να είναι οριακά πιο αισιόδοξες σχετικά με την βραχυπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας.
Μακροπρόθεσμα ωστόσο έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες.
Περίπου ένας στους πέντε συμμετέχοντες στην έρευνα της Oxford Economics, εκτιμά ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι τύπου L, άποψη η οποία αντανακλά εν μέρει το ενδεχόμενο να προκληθεί μία νέα χρηματοοικονομική κρίση, λόγω της αδυναμίας στην οικονομική δραστηριότητα.
Στην έρευνα της Oxford Economics συμμετείχαν 162 επιχειρήσεις μεταξύ 4-9 Σεπτεμβρίου.
Στην προηγούμενη έρευνα του Ιουλίου, η απαισιοδοξία των επιχειρήσεων για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές είχε περιοριστεί, καθώς πάνω από τα 2/5 των συμμετεχόντων (41%), δήλωσαν ελαφρώς πιο αισιοόδοξοι τον τελευταίο μήνα, σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας σε ορίζοντα δύο ετών.
Ωστόσο η νέα έρευνα του Σεπτεμβρίου αποκάλυψε την αυξανόμενη ανησυχία για τις οικονομικές προοπτικές μεσοπρόθεσμα.
Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάνει λόγο για ύφεση 4,9% στην παγκόσμια οικονομία το 2020 και αναμένει ανάκαμψη με ρυθμό 5,4% το 2021
Image
Τι είναι η ανάκαμψη τύπου L

Η ανάκαμψη τύπου L αποτελεί το χειρότερο σενάριο για την παγκόσμια οικονομία, καθώς αναφέρεται σε αργούς ρυθμούς ανάκαμψης, με επόμονα υψηλή ανεργία και στασιμότητα.
Η οικονομική κατάσταση της Ιαπωνίας τη δεκαετία του '90 αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς για μία δεκαετία βρέθηκε αντιμέτωπη με τη στασιμότητα και την ύφεση,.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης