Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μόλις 0,4% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο του 2020

ΗΠΑ: Μόλις 0,4% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο του 2020
H βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,4%, όπως ανακοίνωσε η Fed
Μόλις 0,4% αυξήθηκε τον Αύγουστο του 2020 η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων που ανέμεναν μεγαλύτερη αύξηση.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (16/4/2019) η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,4%.


Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,4% τον Αύγουστο.
Ωστόσο, ακόμη και μετά τα πρόσφατα κέρδη, ο δείκτης τον Αύγουστο ήταν 7,3% κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα του Φεβρουαρίου.
Η βιομηχανική παραγωγή συνέχισε να βελτιώνεται τον Αύγουστο, αυξανόμενη κατά 1,0%, αλλά τα κέρδη για τις περισσότερες μεταποιητικές βιομηχανίες επιβραδύνονται από τον Ιούνιο.
Η παραγωγή μεταλλευμάτων μειώθηκε 2,5% τον Αύγουστο, καθώς η Tropical Storm Marco και ο τυφώνας Laura προκάλεσαν απότομες αλλά προσωρινές πτώσεις στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η παραγωγή των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας μειώθηκε 0,4%.
Το επίπεδο της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής ήταν 7,7% χαμηλότερο τον Αύγουστο από ό, τι ένα χρόνο νωρίτερα.
Η εκμετάλλευση της παραγωγικής ικανότητας για τον βιομηχανικό τομέα αυξήθηκε 0,3 ποσοστιαίες μονάδες τον Αύγουστο, σε 71,4% - ποσοστό που είναι 8,4 εκατοστιαίες μονάδες κάτω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο (1972-2019), αλλά 7,3 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το χαμηλό τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης