Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Προσπάθεια ανοδικής διαφυγής από τη Fourlis – Με υψηλό όγκο συναλλαγών στο +5%

tags :
Προσπάθεια ανοδικής διαφυγής από τη Fourlis – Με υψηλό όγκο συναλλαγών στο +5%
Η μετοχή κινείται οριακά υψηλότερα από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών ο οποίος διέρχεται από τα 4,28 ευρώ
Προσπάθεια ανοδικής διαφυγής επιχειρεί η μετοχή της Fourlis, η οποία είναι και η μετοχή που ξεχωρίζει στη σημερινή συνεδρίαση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Ο τίτλος ενισχύεται 5% και βρίσκεται στα 4,31 ευρώ με υψηλό όγκο 402 χιλ. τεμαχίων.
Σημειώνεται πως επί της μετοχής έχουν γίνει δύο πακέτα συνολικού όγκου 190 χιλ. τεμαχίων στα 4,10 ευρώ.
Η μετοχή κινείται οριακά υψηλότερα από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών ο οποίος διέρχεται από τα 4,28 ευρώ.
Ανοδική διάσπαση του συγκεκριμένου σημείου θα οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο.
Μετά την πτώση του Μαρτίου το υψηλό που είχε γράψει η μετοχή στην αντίδραση της αγοράς ήταν στα 4,37 ευρώ.
Σύμφωνα με την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα του εξαμήνου, η διοίκηση είχε αναφέρει πως θα συνεχίσει την ανάπτυξη του ομίλου, καθώς θεωρεί πως η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες, ενώ διαθέτει σημαντική ρευστότητα, κάτι που δε διαθέτουν όλοι οι ανταγωνιστές της.
Image
Πιο συγκεκριμένα το ΒΝ είχε μεταδώσει:
Την πρόθεση να συνεχίσει το επενδυτικό πλάνο και να στηρίξει την ανάπτυξη του ομίλου εξέφρασε η διοίκηση της Fourlis στη χθεσινή (2/9) τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Fourlis Απόστολος Πεταλάς, σημείωσε, πως η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και εκτίμησε πως οι ισχυροί retailers θα γίνουν πιο ισχυροί και στόχος του ομίλου είναι να αυξήσει μερίδια αγοράς έναντι των ανταγωνιστών.
Η ισχυρή ρευστότητα και η συνεργασία με την ΙΚΕΑ International δίνει προβάδισμα στον όμιλο, καθώς άλλοι ανταγωνιστές δεν έχουν οι ίδιοι τη ρευστότητα που απαιτείται και έχουν ζητήματα στην προμήθεια εμπορευμάτων, ενώ ακόμα και οι συνεργάτες τους δε μπορούν να τους στηρίξουν.
Η ΙΚΕΑ International έχει τη δύναμη να το πράξει και γι΄ αυτό μετά το άνοιγμα του ΙΚΕΑ στη Βάρνα της Βουλγαρίας τον επόμενο μήνα, αναμένεται τον Οκτώβριο το άνοιγμα ενός μεσαίου μεγέθους ΙΚΕΑ στον Πειραιά και σχεδιάζεται το άνοιγμα αντίστοιχου μεγέθους καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ολοκληρώθηκαν επίσης οι επενδύσεις σε logistics για να στηρίξουν τις δικτυακές πωλήσεις, οι οποίες λόγω της πανδημίας αυξήθηκαν σημαντικά.
Το άνοιγμα των καταστημάτων στις χώρες που δραστηριοποιείται ο όμιλος δείχνει μικρότερο αριθμό επισκεπτών στα ΙΚΕΑ, αλλά φαίνεται πως πηγαίνει ο πελάτης, ο αποφασισμένος να αγοράσει και όχι αυτός που πάει για να πάρει ιδέες και να περάσει την ώρα του.
Η εστίαση στα καταστήματα παρουσιάζει σημαντική μείωση και από 8% του συνολικού τζίρου πλέον είναι στο 2%.
Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είχαν μονοψήφια μείωση πωλήσεων, ενώ πλέον έχει εισέλθει ο όμιλος στη σημαντικότερη περίοδο (Σεπ-Δεκ) όπου πραγματοποιεί το 60% των EBITDA.
Με το άνοιγμα των σχολείων να μην έχει ακόμα ξεκαθαριστεί σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται (προχθές 1/9 ανακοινώθηκε στην Ελλάδα) και να μην είναι γνωστές τι αθλητικές δραστηριότητες θα γίνουν περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει ο καταναλωτής, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.
Ωστόσο εκτίμησε πως οι αγορές σε αθλητικά ήδη δε μπορούν να μη γίνουν.
Από την άλλη η απουσία τουριστών επηρέασε σημαντικά τις πωλήσεις αθλητικών ειδών ειδικά σε καταστήματα που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.
Η Fourlis είναι σε διαπραγματεύσεις για τα leasing προκειμένου να καταφέρει να μειώσει τα μισθώματα.
Αναφορικά με την Τουρκία σημειώθηκε πως είναι ένα αρκετά μικρό κομμάτι του ομίλου και επομένως δεν τον επηρεάζει σημαντικά.
Στο δεύτερο εξάμηνο θα σταματήσουν τη λειτουργία τους τρία καταστήματα Intersport και TAF.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης