Τελευταία Νέα
Διεθνή

Milliyet: Σε 10 ημέρες και πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αρχίζει ο διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας

Milliyet: Σε 10 ημέρες και πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αρχίζει ο διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας
Αρχικά ο διάλογος θα γίνει σε χαμηλό επίπεδο αναφέρει το δημοσίευμα
Εντός των επόμενων δέκα ημερών και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που είναι προγραμματισμένη για τις 24 – 25/9 αναμένεται να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet.
Όπως μεταδίδει το κυπριακό Sigmalive, οι επόμενες 10 ημέρες θα είναι κρίσιμες για το διάλογο Αθήνας – Άγκυρας καθώς σε αυτό το διάστημα αναμένεται να γίνουν οι πρώτες επαφές.
Βάσει των διπλωματικών πηγών που επικαλείται το τουρκικό δημοσίευμα, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες της Γερμανίας, η οποία μάλιστα φέρεται να έχει ζητήσει από τη Γαλλία «να μην αυξήσει περαιτέρω την ένταση».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, το Βερολίνο θέλει εκτός από τις χαμηλού επιπέδου διερευνητικές επαφές σε πρώτη φάση, να υπάρξουν έπειτα και συνομιλίες σε υψηλότερο επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Όπως αναφέρεται η Τουρκία δεν βλέπει αρνητικά τη γερμανική προσπάθεια, αλλά στις προπαρασκευαστικές επαφές της με το Βερολίνο έχει κάνει σαφές ότι στις συνομιλίες δεν θα υπάρχει καμία συμμετοχή της Γαλλίας κι επίσης ότι «θα καθίσει στο τραπέζι για μια δίκαιη λύση χωρίς προκλήσεις και χωρίς προκαταλήψεις».
Παράλληλα επισημαίνεται ότι η Γερμανία βρίσκεται σε επαφές και με την ελληνική πλευρά για το θέμα αυτό και εάν η διαδικασία εξελιχθεί θετικά, οι συνομιλίες θα μπορούσαν να διεξαχθούν στο Βερολίνο όπως και την προηγούμενη φορά, τον Ιούλιο 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης