Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες - Στο +0,2% ο DAX, ο IBEX +1% - Τα futures της Wall +0,6%

Στάση αναμονής στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες - Στο +0,2% ο DAX, ο IBEX +1% - Τα futures της Wall +0,6%
Στο ταμπλό, ξεχωρίζει η μετοχή της H&M σημειώνοντας ράλι 10%
Με μικτές τάσεις διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη (15/9/2020), με τους επενδυτές να αναμένουν τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις μεγάλων κεντρικών τραπεζών, δείχνοντας ιδιαίτερη έμφαση, παρά τα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα.
Ειδικότερα, οι δείκτες διαμορφώνονται ως εξής: 
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο 0,2% στις 13.224 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 6.076 μονάδες.
Στις 5.068 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,3%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,6% στις 19.907 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 1,16% στις 7.031 μονάδες, με το ισπανικό χρηματιστήριο να υπεραποδίδει έναντι των υπολοίπων, με οδηγό τη μετοχή της Inditex η οποία σημειώνει ράλι 5%, εν μέσω αισιοδοξίας για τα οικονομικά της αποτελέσματα.
Τα futures των δεικτών της Wall Street σημειώνουν άνοδο 0,6%.
Ο δείκτης VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - σημειώνει πτώση στις 25,.77 μονάδες. 
Στο ταμπλό, ξεχωρίζει η μετοχή της H&M σημειώνοντας ράλι 10%, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων. 
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία βελτιώθηκε απροσδόκητα τον Σεπτέμβριο, ανέφερε την Τρίτη 15/9/2020) το ινστιτούτο οικονομικής έρευνας ZEW, σηματοδοτώντας την επιστροφή της εμπιστοσύνης και την ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού, παρά τις αντιξοότητες.

Η έρευνα για το οικονομικό κλίμα των επενδυτών αυξήθηκε στα 77,4 από 71,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, παρά την πρόβλεψη για πτώση στα 69,8 σε δημοσκόπηση του Reuters.
«Ο δείκτης ZEW έχει αυξηθεί και πάλι, σηματοδοτώντας ότι οι εμπειρογνώμονες συνεχίζουν να αναμένουν μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ZEW, Achim Wambach.
«Ωστόσο, οι αρνητικές προοπτικές για τον τραπεζικό τομέα παραμένουν, αποκαλύπτοντας φόβους για αύξηση του αριθμού χρεοκοπιών τους επόμενους έξι μήνες».
To εύρος των τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε σε -66,2 από -81,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα (Αύγουστος 2020).
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν πτώση -72,0 μονάδων.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Τρίτη (15/9/2020) έδειξαν συνεχή πρόοδο στην οικονομική ανάκαμψη της Κίνας τον Αύγουστο (2020), με τις λιανικές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 0,5%.
Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,6% σε ετήσια βάση. 
Και τα δύο αυτά στοιχεία ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα τους στραμμένο προς τις κεντρικές τράπεζες, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να ξεκινά διήμερη πολιτική συνάντηση την Τρίτη (15/9/2020), την πρώτη μετά από την αποκάλυψη για μετατόπιση σε μια πιο ανεκτική στάση για τον πληθωρισμό τον Αύγουστο.
Οι αγορές θα επικεντρωθούν σε προβλέψεις από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Fed, αναφορικά με τις προοπτικές ανάπτυξης των ΗΠΑ και σε οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει η Τράπεζα ώστε να ενθαρρύνει τον πληθωρισμό.
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοινώνουν τις αντίστοιχες πολιτικές αποφάσεις τους την Πέμπτη (17/9/2020).
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η προτεινόμενη νομοθεσία του πρωθυπουργού B. Johnson για τις αλλαγές στη Συμφωνία περί Brexit ξεπέρασε το πρώτο της εμπόδιο στο Κοινοβούλιο αργά τη Δευτέρα (14/9/2020).
Εν τω μεταξύ σημειώνεται πως, η αγορά εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έκανε ένα βήμα προς τα πίσω τον Αύγουστο, καθώς το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε σε 4,1% από 3,9% τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών.
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση την Τρίτη, υπό τις ανησυχίες που κυριαρχούν για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων. 
Σημειώνεται πως μέσα στην εβδομάδα αναμένεται συνάντηση Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών και των συμμάχων του, γνωστού ως OPEC +.
Τη Δευτέρα, ο OPEC +υποβάθμισε την πρόβλεψη ζήτησης πετρελαίου τόσο για το τρέχον έτος (2020) όσο και για το επόμενο (2021), λόγω της πανδημίας κορωνοϊού που συνεχίζεται, ενώ ο πετρελαϊκός γίγαντας BP, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι η εποχή της αύξησης της ζήτησης πετρελαίου έχει πια τελειώσει.
Ενώ τέλος, τα συμβόλαια χρυσού αυξήθηκαν 0,6% στα 1.975,60 δολάρια/ ουγγιά και η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαπραγματεύεται 0,2% υψηλότερα στα 1,1894 δολ.

Aσία: Ήπια άνοδος στις αγορές με το βλέμμα σε Κίνα, κεντρικές τράπεζες - Στο +0,5% ο Shanghai Composite

Ήπια άνοδο καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, λαμβάνοντας στήριξη από τα βελτιωμένα μακροοικονομικά στοιχεία στην Κίνα.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στις συνεδριάσεις της Federal Reserve, της Bank of Japan και της Bank of England εντός της εβδομάδας.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την Τετάρτη τις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές της ανάπτυξης.
Στην Κίνα η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 5,6% τον Αύγουστο σε ετήσια βάση, για πέμπτο διαδοχικό μήνα.
Το γουάν ενισχύεται σε υψηλά 16 μηνών.
Ο Asia Dow ενισχύεται 0,2% στις 3.339 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,44% στις 23.454 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε άνοδο 0,36% στις 24.737  μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν 0,5% στις 3.295 μονάδες.
Ο Sensex κέρδιζε 0,5% στις 38.969  μονάδες.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.  
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent σημειώνουν απώλειες 0,5% στα 39,39 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται στα 37,08 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,46%
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης