Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Δήμος Γλυφάδας: Πανέτοιμα τα σχολεία υποδέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη σχολική χρονιά 2020-21

tags :
Δήμος Γλυφάδας: Πανέτοιμα τα σχολεία υποδέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη σχολική χρονιά 2020-21
Ομαλά και χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά στη Γλυφάδα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων, τους νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές
Ομαλά και χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά στη Γλυφάδα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων, τους νηπιαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές.
Η θερμομέτρηση υιοθετείται καθολικά και θα είναι μόνιμη και καθημερινή σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης, ως μέτρο προληπτικό κατά του κορονοϊού αλλά και για τη διαχείριση των ιώσεων καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Στα νηπιαγωγεία λειτουργούν φέτος 20 νέες τάξεις για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής σχολικής εκπαίδευσης, ενώ η καθαριότητα των σχολείων ενισχύεται με προσωπικό του δήμου από άλλες υπηρεσίες.
Υγειονομικό υλικό υπάρχει παντού και βεβαίως θα γίνονται παρεμβάσεις για ο,τιδήποτε χρειαστεί, ώστε να μη λείψει τίποτα από τα σχολεία.
Από πολύ νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου επισκέφθηκε σχεδόν όλα τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς και παρέστη στους αγιασμούς.
Η σημερινή μέρα ήταν το επιστέγασμα μιας άοκνης προσπάθειας μηνών.
Ο Δήμαρχος, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Περικλή Δορκοφίκη, εργάστηκαν εντατικά όλο το καλοκαίρι ώστε να είναι όλα σήμερα στη θέση τους, άρτια οργανωμένα.
«Η καινούργια σχολική χρονιά ξεκινά με αγωνίες και ανησυχίες για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Στη Γλυφάδα μας προσπαθούμε - στο μέτρο που μας αναλογεί αλλά και καθ’ υπέρβαση αυτού πολλές φορές - να τις απαντήσουμε όλες.
Να έχουν όλοι ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και πρόσθεσε: «Πριν πάμε στα μέτρα για την πανδημία, να πούμε τούτο: Εξασφαλίσαμε, σε πολύ δύσκολες συνθήκες και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, μια αξιοπρεπή και ποιοτική σχολική στέγη για όλα τα νήπια και προνήπια της πόλης μας, με 20 νέες τάξεις που φτιάξαμε φέτος!
Τα λίγα προκάτ που αναγκαστικά χρησιμοποιήσαμε, σύντομα θα αντικατασταθούν. 
Έτσι μαζί με τη σχολική χρονιά ξεκίνησε σήμερα και η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στη Γλυφάδα.
Ήταν ειλικρινά ένας άθλος αυτό που έγινε κι ευχαριστώ θερμά όλους τους εργαζομένους για την επιτυχία αυτή και τον αντιδήμαρχό μας για την Παιδεία, Περικλή Δορκοφίκη.
Όλα τα σχολεία μας έχουν εξοπλιστεί με θερμικές πύλες, οι πάντες θα θερμομετρούνται καθημερινά, τα πάντα θα καθαρίζονται σχολαστικά καθημερινά.
Έχουμε επίσης ολοκληρώσει τη διανομή μασκών και υγειονομικού υλικού για μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, σε όλα τα σχολεία της πόλης μας».

Ειδικά για τη θερμομέτρηση, ο κ. Γιώργος Παπανικολάου επεσήμανε:

«Θερμομέτρηση για κάθε μαθητή, δάσκαλο και καθηγητή, για όποιον εισέρχεται σε οποιοδήποτε δημόσιο σχολείο, όλων των βαθμίδων και παιδικό σταθμό της Γλυφάδας μας. Με θερμικές πύλες, το πιο προηγμένο εργαλείο που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις.
Ένα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά της διασποράς του κορονοϊού, που πετύχαμε έγκαιρα, με ίδιους πόρους, να εγκαταστήσουμε σε όλες τις σχολικές μας μονάδες.
Ιδίως στις πολύ μικρές ηλικίες, μάλιστα, βοηθάει σημαντικά και στην αποφυγή της μετάδοσης των εποχικών ιώσεων.
Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.
Η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς πήγε καλά, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Να είστε σίγουροι ότι όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε». Όλοι οι Αντιδήμαρχοι και η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της επισκέφθηκαν όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης μας, παρέστησαν στους αγιασμούς και απηύθυναν λόγια αγάπης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ας είναι ευλογημένη η σχολική χρονιά, που ξεκίνησε σε μια μεγάλη ημέρα, την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης