Γαλλία: Πάνω από 6.000 τα νέα κρούσματα Covid-19 - Στο νοσοκομείο με πνευμονική λοίμωξη ο d' Estaing

Γαλλία: Πάνω από 6.000 τα νέα κρούσματα Covid-19 - Στο νοσοκομείο με πνευμονική λοίμωξη ο d' Estaing
Αυστηρότερα μέτρα αποφάσισε η περιφέρεια του Μπορντό με στόχο την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού
Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρου 6.158 νέα κρούσματα COVID-19 για το τελευταίο 24ωρο, ένας αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με το ρεκόρ των 10.561 μολύνσεων το Σάββατο και τον απολογισμό των 7.183 κρουσμάτων της Κυριακής.
Ο απολογισμός της Δευτέρας τείνει πάντα να καταγράφει πτώση, καθώς τις Κυριακές διεξάγονται λιγότερα τεστ.
Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που απεβίωσαν από τις επιπλοκές της νόσου COVID-19 αυξήθηκε κατά 34 και ανέρχεται πλέον σε 30.950.
Το σύνολο των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού ανέρχεται σε 387.252.
Η περιφέρεια της Νέας Ακουιτανίας ανακοίνωσε την εφαρμογή αυστηρότερων υγειονομικών μέτρων σήμερα σχετικά με τις δημόσιες εκδηλώσεις και τους οίκους ευγηρίας, με στόχο τον περιορισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.
Αξιωματούχος της περιφέρειας, που περιλαμβάνει την πόλη Μπορντό, ανέφερε μέτρα όπως τον περιορισμό του αριθμού των επισκεπτών για τους τρόφιμους στους οίκους ευγηρίας σε δύο κάθε εβδομάδα και τη μείωση της συμμετοχής στις δημόσιες εκδηλώσεις σε 1.000 ανθρώπους από 5.000.
Οι αρχές ακύρωσαν, επίσης, τις εκδηλώσεις για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην περιοχή τον Σεπτέμβριο, απαγόρευσαν την κατανάλωση αλκοόλ και φαγητού σε όσους δεν κάθονται σε μπαρ και τις δημόσιες συναθροίσεις από 10 ανθρώπους και άνω σε πάρκα και παραλίες στο Μπορντό.
Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται «για να επιβραδύνουμε σημαντικά την κυκλοφορία του ιού», δήλωσε η Φαμπιέν Μπουσιό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου.

Εν τω μεταξύ...
Ο Valery Giscard d' Estaing εισήχθη στο νοσοκομείο με λοίμωξη των πνευμόνων
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Valery Giscard d' Estaing, 94 ετών, εισήχθη σήμερα σε νοσοκομείο του Παρισιού με λοίμωξη των πνευμόνων, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές τις οποίες επικαλείται το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.
Ο Valery Giscard d' Estaing μεταφέρθηκε το απόγευμα στο νοσοκομείο Georges Pompidou με ασθενοφόρο των πρώτων βοηθειών έχοντας αναπνευστικά προβλήματα.
Εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, και διαγνώστηκε με λοίμωξη των πνευμόνων.
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του πρώην προέδρου της Γαλλίας (1974-1981) ήταν την περασμένη εβδομάδα στην κηδεία μιας πρώην συνεργάτριάς του, της δημοσιογράφου και πολιτικού Mylene Descamps στο Παρίσι.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS