Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Κλειστά τα σχολεία μέχρι το 2021, λόγω κορωνοϊού

Βενεζουέλα: Κλειστά τα σχολεία μέχρι το 2021, λόγω κορωνοϊού
Κλειστά τα σχολεία μέχρι το 2021 στη Βενεζουέλα
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Κυριακή 13/9 ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν ξανά νωρίτερα από το 2021, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.
"Δεν βοηθούν για τον έλεγχο της πανδημίας", δήλωσε ο Nicolas Maduro, αναφορικά με τα μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο, τα οποία επρόκειτο να επανεκκινήσουν αυτόν τον μήνα.
Εξήγησε ότι η διδασκαλία θα μετακινηθεί στο διαδίκτυο και τα μαθήματα θα μεταδίδονται επίσης σε ένα κρατικό τηλεοπτικό κανάλι.
Ωστόσο, πολλοί γονείς έχουν προειδοποιήσει ότι με την ταχύτητα του διαδικτύου της Βενεζουέλας -μία από τις πιο αργές στη Λατινική Αμερική- που διακόπτεται περαιτέρω από συχνές διακοπές ρεύματος, ούτε οι διαδικτυακές ούτε οι τηλεοπτικές τάξεις αποτελούν βιώσιμη εναλλακτική λύση.
Οι επικριτές του Nicolas Maduro λένε επίσης ότι φοβούνται πως τα μαθήματα που μεταδίδονται σε κρατικά κανάλια θα χρησιμοποιηθούν από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση για να "κατηχηθούν" τα παιδιά.
Η Βενεζουέλα έχει περισσότερα από 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού -πολύ λιγότερα από τις γειτονικές της Κολομβία και Βραζιλία- αλλά οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας λένε ότι η μη διενέργεια εκτεταμένων τεστ σημαίνει ότι το πραγματικό ποσοστό είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης