Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΟΙΚ Γαλλίας: Ο Le Drian (Υπ. Εξωτερικών Γαλλίας) έχει το δικαίωμά να παρέμβει στη συμφωνία LVMH-Tiffany

tags :
ΥΠΟΙΚ Γαλλίας: Ο Le Drian (Υπ. Εξωτερικών Γαλλίας) έχει το δικαίωμά να παρέμβει στη συμφωνία LVMH-Tiffany
Την δικαστική οδό ακολουθούν οι δύο εταιρείες μετά την απόσυρση της συμφωνίας από την Louis Vuitton
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian είχε το δικαίωμά να παρέμβει στα σχέδια της LVMH για απόσυρση από την εξαγορά της Tiffany.
«Ο κ. Le Drian έλαβε την απόφαση που του φάνηκε ότι ήταν η σωστή», δήλωσε ο Le Maire στη τηλεόραση France 2, προσθέτοντας ότι ο Le Drian προσπαθούσε να προστατεύσει έτσι τα γαλλικά συμφέροντα με την παρέμβασή του.
Την περασμένη εβδομάδα, η LVMH δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της είχε λάβει επιστολή από το υπουργείο Εξωτερικών που ζητούσε να καθυστερήσει την εξαγορά της Tiffany πέραν των 6 Ιανουαρίου 2021, δεδομένης της απειλής πρόσθετων δασμών των ΗΠΑ κατά γαλλικών προϊόντων.
Τόσο η Tiffany όσο και η LVMH έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για την συμφωνία.
Ειδικότερα, η Tiffany μήνυσε την LVMH αφού η γαλλική εταιρεία δήλωσε ότι δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την εξαγορά της Tiffany ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω του αιτήματος της γαλλικής κυβέρνησης.
Η LVMH με τη σειρά της είπε ότι θα εναντιωθεί στην Tiffany, κατηγορώντας την για κακή διαχείριση κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.
Σημειώνεται τέλος ότι, οι μετοχές της Tiffany έκλεισαν 0,5% χαμηλότερα την Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης