Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η έναρξη διαλόγου Ελλάδος – Τουρκίας θα συμβάλλει βραχυχρόνια στην άνοδο του χρηματιστηρίου – Έρχονται κάποιες θετικές ειδήσεις από τράπεζες

Η έναρξη διαλόγου Ελλάδος – Τουρκίας θα συμβάλλει βραχυχρόνια στην άνοδο του χρηματιστηρίου – Έρχονται κάποιες θετικές ειδήσεις από τράπεζες


Η έναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, καθώς αυτό σηματοδοτεί η απόσυρση του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis θα οδηγήσει βραχυπρόθεσμα στην άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς στην Ελλάδα.
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι στάσιμη πέριξ των 630 με 645 μονάδων εσχάτως και πιθανότατα θα μπορούσε να φθάσει έως τις 680 μονάδες ενώ είναι πολλά τα ερωτηματικά για τις 700 μονάδες.
Οικονομία, τράπεζες εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο οπότε θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανασταλτικά.
Τα ελληνοτουρκικά συνέβαλλαν στην στασιμότητα της αγοράς αλλά με ρεαλιστικά κριτήρια υπάρχουν και άλλοι παράγοντες εξίσου σοβαροί που καθήλωσαν την χρηματιστηριακή αγορά στην Ελλάδα που έχασε όλο το διεθνές ράλι.
Ωστόσο βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον αναμένονται κάποιες θετικές ειδήσεις από τις τράπεζες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιο υποτυπώδες επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η Εθνική θα κλείσει το deal με το CVC στα 500 εκατ για την Εθνική Ασφαλιστική ενώ η προσφορά αναμένεται την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Ιρλανδική Comer εξετάζει επάνοδο στην υπόθεση διεκδίκησης της MIG.
Να σημειωθεί ότι οι Ιρλανδοί θα αγόραζαν τα 530 εκατ δάνεια της Πειραιώς στην MIG και τις μετοχές το 31% αλλά το deal δεν ευδοκίμησε

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η Pimco θα πάρει το Galaxy της Alpha bank με τις προσφορές να αναμένονται 9 Οκτωβρίου 2020.
Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αλλά η Pimco φαίνεται ο επικρατέστερος.
Οι αναφορές για τίμημα 370 εκατ τελούν υπό πολλά ερωτηματικά.

Εθνική 110 εκατ και Eurobank 90 εκατ δάνεια προς την Vivartia τα πουλάνε στο 80% της ονομαστικής τους αξίας.
Έχουμε αναλύσει ωστόσο ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο να βρεθεί ένας στρατηγικός επενδυτής στην MIG όπου θα κλείσει όλες τις ανοικτές υποθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης