Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποστολίδου (BriQ Properties): Έμφαση στα logistics – Η πανδημία δε φρενάρει τις επενδύσεις

Αποστολίδου (BriQ Properties): Έμφαση στα logistics – Η πανδημία δε φρενάρει τις επενδύσεις
H εξάρτηση από τον όμιλο Quest έχει μειωθεί και πλέον πραγματοποιεί το 45% των εσόδων από 66% που ήταν το 2019 και το ποσοστό με τις επόμενες επενδύσεις αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω
Στον κλάδο των logistics έχει στραμμένο το επενδυτικό της βλέμμα η BriQ Properties, καθώς η ζήτηση είναι υψηλή και η απόδοση επίσης υψηλή, ενώ δε φαίνεται να έχουν επηρεαστεί οι τιμές από την πανδημία.  
Η διευθύνουσα σύμβουλος της BriQ, Άννα Αποστολίδου σημείωσε πως το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας προχωράει και εκτός από τα ταμειακά διαθέσιμα που έχει μετά και την πληρωμή των δανείων, προκειμένου να μην επιβαρύνεται σε μία δύσκολη περίοδο η εταιρεία με χρηματοοικονομικά έξοδα, έχει πιστωτική γραμμή άλλα 12 εκατ. ευρώ.
Στο πρώτο εξάμηνο η εισηγμένη πραγματοποίησε επενδύσεις 11,3 κατ. Ευρώ και τα ακίνητα που διαθέτει έχουν πληρότητα 97,8%.
Η εταιρεία ετοιμάζεται να αξιοποιήσει ακίνητο 44 στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο για την ανέγερση κέντρου logistics 22 χιλ. τ.μ. και έτσι θα αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της αξίας του χαρτοφυλακίου της σε αυτή την κατηγορία.
Στο τέλος του πρώτου εξαμήνου ήταν στο 14,5% με 4 κέντρα logistics, ενώ τα γραφεία (9 στο σύνολο) κατείχαν το 44% της αξίας του χαρτοφυλακίου και τα ξενοδοχεία (5 στο σύνολο) το 27%.
Η διοίκηση κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ανέφερε πως παρακολουθεί στενά την αγορά και τα μέτρα που εξαγγέλλονται.
Σημείωσε πως τομείς όπως η λιανική και ο τουρισμός έχουν επηρεαστεί.
Στα logistics ωστόσο παρατηρείται άνοδος της ζήτησης και των τιμών και δεν έχουν επηρεαστεί από την πανδημία, ενώ τα επόμενα χρόνια η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου που αναμένεται θα οδηγήσει σε ανάγκη για μεγάλων αποθηκευτικών χώρων και χώρων διανομής.
Σήμερα η μέση απόδοση των κέντρων αυτών είναι στο 8-8,5% και εκεί στοχεύει η εταιρεία για το κέντρο στον Ασπρόπυργο που θα ετοιμάσει.  
Το κτίριο που κατέχει στη Γενναδίου έχει ανακαινιστεί και μετατραπεί σε ξενοδοχείο με το μισθωτή να έχει κάνει επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ και να ετοιμάζεται να ανοίξει σε λίγες μέρες.  
Αν και ανοίγει σε δύσκολη περίοδο είπε η κα. Αποστολίδου, πρόκειται για ένα πολύ καλό ακίνητο και σε καλό σημείο και πιστεύουμε ότι θα πάει καλά.
Αναφορικά με τα μισθώματα η εξάρτηση από τον όμιλο Quest έχει μειωθεί και πλέον πραγματοποιεί το 45% των εσόδων από 66% που ήταν το 2019 και το ποσοστό με τις επόμενες επενδύσεις αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω.
Αναφορικά με τη μετοχή αναφέρθηκε πως μετά την αύξηση κεφαλαίου η διασπορά έχει βελτιωθεί και το NAV της μετοχής είναι στα 2,33 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης