Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Η αστυνομία απέκλεισε με συρματόπλεγμα κεντρικές πλατείες για να αποτρέψει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Λευκορωσία: Η αστυνομία απέκλεισε με συρματόπλεγμα κεντρικές πλατείες για να αποτρέψει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
Οι συλλήψεις ξεπερνούν τις 250 ενώ δεκάδες διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν 
Σε μια πρωτοφανή κίνηση σύλληψης διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία στη Λευκορωσία η οποία απέκλεισε με αγκαθωτό συρματόπλεγμα μια κεντρική πλατεία στην πρωτεύουσα Μίνσκ και άρχισε να συλλαμβάνει αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.
Η χώρα μαστίζεται από έντονες διαδηλώσεις κατά του πρόεδρου Lukashenko ο οποίος φέρεται να επανεξελέγη πριν από ένα μήνα με ποσοστό 80%, το οποίο διεθνείς παρατηρητές και αντιπολίτευση θεωρούν αποτέλεσμα νοθείας.
Ένας μάρτυρας που μίλησε στο Reuters είπε ότι είδε ένα πλήθος τουλάχιστον 10.000 ανθρώπων να προχωρούν προς την Πλατεία Ανεξαρτησίας στο κέντρο του Μίνσκ, όπου βρίσκονται η έδρα της κυβέρνησης και το γραφείο του προέδρου Lukashenko και στη συνέχεια η αστυνομία να απομονώνει αρκετούς και να τους συλλαμβάνει.
Συνολικά 114 άνθρωποι συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 99 στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, οι συλλήψεις που έχουν γίνει σήμερα ανέρχονται σε περίπου 250.
Το Σάββατο (12/9) πάνω από 5.000 άνθρωποι έκαναν πορεία στην πρωτεύουσα, ζητώντας την αποφυλάκιση ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ενώ η Πλατεία Οκτιάμπρσκαγια, στο κέντρο του Μινσκ, όπως και η Πλατεία Ανεξαρτησίας έχουν πλέον αποκλειστεί με αγκαθωτό συρματόπλεγμα.  
 
Λευκορωσία: Βασανισμό κρατουμένων καταγγέλλουν οι διαδηλωτές – Βήμα πίσω  από την κυβέρνηση | The Indicator

Το ρωσικό πρακτορείο TASS , επικαλούμενο την αστυνομία του Μινσκ, υποστήριξε ότι οι συλλήψεις στην πρωτεύουσα ξεκίνησαν πριν από τις διαδηλώσεις. Μια γυναίκα διαδηλωτής είπε στο Reuters ότι μετείχε σε μια μεγάλη ομάδα περίπου 1.000 διαδηλωτών τους οποίους οι στρατιώτες περικύκλωσαν και άρχισαν να τους ξυλοκοπούν.
Η Olga Sementanova, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, είπε στο Tass ότι ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της αστυνομίας και του υπουργείου στους δρόμους του Μινσκ για να αποτρέψουν την «παράνομη» διαδήλωση, όπως την χαρακτήρισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης