Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Είμαστε στην αρχή ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού

Kurz (Αυστρία): Είμαστε στην αρχή ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού
Η Αυστρία σύντομα θα ξεπεράσει το όριο των 1.000 νέων κρουσμάτων ημερησίως, σύμφωνα με τον S. Kurz
Η Αυστρία έχει εισέλθει στο «δεύτερο κύμα» της επιδημίας  και δεν αποκλείεται η επιβολή νέων μέτρων εάν ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού συνεχίσει να αυξάνεται, δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, Sebastian Kurz.
Στην Αυστρία ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ήδη από την Παρασκευή 11/9 έως το Σάββατο 12/9, η χώρα των 9 εκατ. κατοίκων κατέγραψε περίπου 870 νέα κρούσματα, η πλειονότητά των οποίων εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Βιέννη.
Από την αρχή της πανδημίας η Αυστρία έχει καταγράψει 33.000 κρούσματα και μετρά  750 θανάτους.
«Είμαστε στην αρχή ενός δεύτερου κύματος», ανέφερε ο Sebastian Kurz σε ανακοίνωση, προειδοποιώντας ότι η χώρα σύντομα θα ξεπεράσει το όριο των 1.000 νέων κρουσμάτων ημερησίως.
Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού και να περιορίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις κοινωνικές τους επαφές, ενώ προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται, δεν αποκλείεται η επιβολή νέων μέτρων.
Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown.
Στο μεταξύ, από τη Δευτέρα 13/9 επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα καταστήματα και τα δημόσια κτίρια,  που έως τώρα αφορούσε τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα συγκοινωνίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης