Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέσβος: Μπήκαν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες - Ομαλοποιείται η κατάσταση

tags :
Λέσβος: Μπήκαν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες - Ομαλοποιείται η κατάσταση
Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι στο νέο καταυλισμό θα στεγαστούν 3.000 άνθρωποι
Προς ομαλοποίηση οδεύει η κατάσταση στη Λέσβο καθώς ξεκίνησαν να μπαίνουν στον πρόχειρο καταυλισμό του Καρά Τεπέ που δημιουργήθηκε στη Λέσβο, οι πρώτοι μετανάστες που έμειναν άστεγοι μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.



Η είσοδος γίνεται μετά την καταγραφή προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι υποβάλλονται και σε τεστ για τον κορωνοΐό με τους πρώτους 40 να έχουν ήδη οδηγηθεί στο ιατρείο που δημιουργήθηκε με χορηγία της Unicef, όπου και ειδικό συνεργείο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί τους ελέγχους.
Ένας εκ των μεταναστών βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε σε ασφαλές χώρο ενώ το βρέφος και η μητέρα του που εντοπίστηκαν χθες θετικοί στον κορωνοΐό θα μεταφερθούν αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 
Οι εργαζόμενοι στις δομές φιλοξενίας μεταναστών καταγράφουν αναλυτικά όλα τα άτομα που θα φιλοξενηθούν στη νέα δομή, ενώ τοποθετούνται σε σκηνές ανά 6 άτομα ανάλογα με την εθνικότητα τους με προτεραιότητα τις οικογένειες, ενώ έχει αρχίσει και η διανομή φαγητού και νερού.
 


Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ωστόσο παραμένουν στην περιοχή για τυχόν προβλήματα.
Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι στο νέο καταυλισμό θα στεγαστούν 3.000 άνθρωποι ενώ όσοι εντοπιστούν συμπτωματικοί ή διαπιστωθεί ότι είναι θετικά σε covid-19 θα μεταφέρονται σε ειδική δομή καραντίνας που είναι ήδη έτοιμη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης