Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Πάνω από 5 χιλ. νέα κρούσματα στη Ρωσία - Σε καραντίνα η πριγκίπισσα Leonor στην Ισπανία

Κορωνοϊός: Πάνω από 5 χιλ. νέα κρούσματα στη Ρωσία - Σε καραντίνα η πριγκίπισσα Leonor στην Ισπανία
Σε καραντίνα τέθηκε η 14χρονη πριγκίπισσα Leonor, διάδοχος του ισπανικού θρόνου
Στην τέταρτη θέση παγκοσμίως ως προς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  κορωνοϊού παγκοσμίως βρίσκεται η Ρωσία, η οποία το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε πάνω από 5.000 νέα κρούσματα και 119 νέους θανάτους.
Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο 12/9 ακόμη 5.488 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 1.057.362, που είναι ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών Covid-19 στον κόσμο.
Επίσης, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 119 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο λόγω του κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 18.484.

Ισπανία: Σε καραντίνα η πριγκίπισσα Leonor μετά τον εντοπισμό κρούσματος στην τάξη της

Σε καραντίνα τέθηκε η 14χρονη πριγκίπισσα Leonor, διάδοχος του ισπανικού θρόνου, καθώς συμμαθητής της βρέθηκε θετικός στην COVID-19, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο 12/9 ο βασιλικός οίκος.
Η 14χρονη κόρη του βασιλιά Φελίπε θα υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό,  όπως και οι υπόλοιποι μαθητές της τάξης.
Προσωρινά ο βασιλιάς και η βασίλισσα Λετίθια θα συνεχίσουν να εκτελούν τα βασιλικά τους καθήκοντα, δήλωσε εκπρόσωπος του βασιλικού οίκου.
Σημειώνεται ότι 8 εκατομμύρια παιδιά στην Ισπανία επέστρεψαν στα σχολεία τους την περασμένη εβδομάδα, αν και κάποια σχολεία έκλεισαν ή έστειλαν ορισμένους μαθητές στα σπίτια τους, μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων της COVID-19 στη μαθητική κοινότητα.
Επιπλέον, οι αρχές στη Γαλικία καθυστέρησαν κατά μία εβδομάδα την έναρξη του σχολικού έτους για μαθητές ηλικίας 14-18 ετών.
Σημειώνεται ότι στην Ισπανία το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν  4.708 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 566.326, που είναι ο υψηλότερος στη δυτική Ευρώπη.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα λόγω της COVID-19 έφθασε τους 29.747.

Τσεχία: Ακόμη 1.447 νέα κρούσματα

Τη μεγαλύτερή της έως τώρα ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοίνωσε η Τσεχία, όπου καταγράφηκαν 1.447 νέα περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Ήδη, τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα καταγράφει από τις μεγαλύτερες μεταξύ των ευρωπαίων χωρών αυξήσεις στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων και οι αρχές ανακοίνωσαν αυστηρότερους περιορισμούς για τη χρήση μάσκας, με στόχο να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή μέτρων που θα μπορούσαν να πλήξουν τις επιχειρήσεις.

Ουγγαρία: Στα 916 τα νέα κρούσματα και 2 νέοι θάνατοι

Στην Ουγγαρία καταγράφηκαν 916 νέα κρούσματα της Covid-19, που είναι ο υψηλότερος απολογισμός αφότου ξέσπασε η πανδημία, μόλις λίγες ημέρες αφού ξανάνοιξαν τα σχολεία.
Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών παραμένει χαμηλός και το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν από επιπλοκές της Covid-19 δύο ηλικιωμένοι, που έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τις 7.134.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, V. Orban, που συμμετείχε σε μια συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων, ανέφερε ότι τα σχολεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και η ζωή πρέπει να συνεχιστεί.
«Το σύστημα υγείας είναι έτοιμο να διαχειριστεί το επόμενο κύμα της πανδημίας, με περισσότερες από 10.000 ελεύθερες κλίνες», τόνισε ο Orban, προσθέτοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τους υφιστάμενους κανόνες, όπως να φορούν υποχρεωτικά μάσκα στα μέσα μεταφοράς.
Aπό την 1η Οκτωβρίου, όπως είπε,  θα γίνονται υποχρεωτικά θερμομετρήσεις στις εισόδους των σχολείων.
Παράλληλα, η κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει ανώτατο όριο στην τιμή των τεστ που διενεργούνται από ιδιωτικές κλινικές, η οποία έχει φτάσει ακόμη και τα 100 ευρώ.
Σημειώνεται ότι από την αρχή της πανδημίας στην Ουγγαρία έχουν καταγραφεί 11.825 κρούσματα και 633 θάνατοι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης