Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Ξεκινά η φιλοξενία αιτούντων άσυλο στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ - Τι δήλωσε ο Κουμουτσάκος

Μηταράκης: Ξεκινά η φιλοξενία αιτούντων άσυλο στη νέα δομή στο Καρά Τεπέ - Τι δήλωσε ο Κουμουτσάκος
Σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες που θα μπαίνουν στη νέα δομή θα γίνονται rapid test κορωνοϊού, ανέφερε  ο Ν. Μηταράκης
Η φιλοξενία αιτούντων άσυλο στη νέα δομή που δημιουργείται στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο, μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας, ξεκινά σήμερα, Σάββατο 12/9, όπως ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκης.
Ο κ. Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ από τη νέα δομή στο νησί, όπου μπουλντόζες διαμορφώνουν το χώρο και στήνονται σκηνές, τόνισε ότι θα γίνονται σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες που θα μπαίνουν στη δομή rapid test κορωνοϊού.
Πρόσθεσε ότι σε ειδική δομή καραντίνας που είναι ήδη έτοιμη θα μεταφέρονται
όσα άτομα είναι συμπτωματικά ή είναι θετικά στην COVID-19.
Ακόμη, υπογράμμισε ότι τα νησιά δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο το βάρος του μεταναστευτικού και ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της.
Σημείωσε τέλος ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει απομακρύνει από τα νησιά φέτος πάνω από 25.000 άτομα και έχει μηδενίσει τις ροές.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης,  Γ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η ολοκληρωτική καταστροφή της δομής στη Μόρια της Λέσβου οφείλεται σε εμπρησμό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτός ο εμπρησμός σημαίνει ένα τέλος εποχής» και επαναλαμβάνοντας, όπως επεσήμαναν χθες ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, πως χρειάζονται νέας μορφής κέντρα και μια νέα συνολική ευρωπαϊκή πολιτική.
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, αντιμετωπίζουμε μια τριπλή πρόκληση, δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας και η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο νησί.
«Πρώτα απ’ όλα, δεν είχαμε νεκρό σε τέτοιες συνθήκες πανικού, να το πούμε» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δέχεται διεθνή στήριξη και αλληλεγγύη και όλοι έχουν αντιληφθεί ότι το σύνορο το ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό.

Απάντηση Κουμουτσάκου σε Άγκυρα και δήλωση Akar

Σχολιάζοντας τη δήλωση Akar πως η Ελλάδα καλά θα κάνει να σωπάσει για να μη γίνει μεζές, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε πως όταν δεν είσαι στο τραπέζι είσαι στο πιάτο, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια παραληρηματική δήλωση την οποία και απέδωσε σε απώλεια ψυχραιμίας.
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, η σύνοδος της Κορσικής, που επιβεβαίωσε το Ελλάς – Γαλλία – Μεσογειακή Συμμαχία, έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση στην Άγκυρα.
Κατά τον ίδιο, αυτή η εν εξελίξει στρατηγική συμμαχία αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ανατολική Μεσόγειο, ισχυροποιεί την Ελλάδα και τη συμμαχία του Διεθνούς Δικαίου απέναντι στην πολιτική  της αυθαιρεσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης