Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump για Kim: Εξέθεσε το αποκεφαλισμένο σώμα του θείου του σε κυβερνητικό κτίριο

Trump για Kim: Εξέθεσε το αποκεφαλισμένο σώμα του θείου του σε κυβερνητικό κτίριο
Το αποκεφαλισμένο σώμα του θείου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un είχε εκτεθεί για να μπορούν να το δουν οι αξιωματούχοι του καθεστώτος, έχει αποκαλύψει ο αμερικανός πρόεδρος
Το αποκεφαλισμένο σώμα του θείου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un είχε εκτεθεί για να μπορούν να το δουν οι αξιωματούχοι του καθεστώτος, έχει αποκαλύψει ο αμερικανός πρόεδρος D. Trump στον δημοσιογράφο B. Woodword.
«Σκότωσε τον θείο του και τοποθέτησε το πτώμα του στις σκάλες» ενός κυβερνητικού κτιρίου, είπε στον αμερικανό δημοσιογράφο που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Watergate και συγγραφέα του βιβλίου «Rage» που κυκλοφορεί στις 15 Σεπτεμβρίου.
«Το κεφάλι του είχε κοπεί και τοποθετηθεί στο στήθος του», είπε ο Trump, σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου.
Ο Jang Songh Tek, εξ αγχιστείας θείος του Kim Jong Un, θεωρούμενος τότε δεύτερος στην ιεραρχία της βορειοκορεατικής ηγεσίας, εκτελέσθηκε τον Δεκέμβριο 2013 για προδοσία.
Η Πιονγκγιάνγκ δεν διευκρίνισε ποτέ με ποιον τρόπο εκτελέσθηκε ο Jang Songh Tek, ενώ πολλές φρικτές και συχνά αντιφατικές, εκδοχές είχαν κυκλοφορήσει στον Τύπο.
Η εκδοχή του Trump - ο οποίος, περιγράφοντας αυτήν την φρικαλεότητα, μάλλον θέλησε να δείξει την εγγύτητά του με τον ηγέτη του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας - είναι η πρώτη που αναφέρεται σε αποκεφαλισμό του θείου του Kim Jong Un.
Ο Kim Jong Un «μου λέει τα πάντα.
Μου τα έχει πει όλα», λέει ο Trump στο βιβλίο «Rage», που είναι η συνέχεια του βιβλίου «Fear: Trump in the White House» του 2018.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σύμφωνα με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, ο δημοσιογράφος B. Woodword εξασφάλισε 25 επιστολές «που δεν δόθηκαν ποτέ στην δημοσιότητα» και ανταλλάχθηκαν ανάμεσα στον Woodword και τον Kim Jong Un.
Στις επιστολές, «ο Kim Jong Un περιγράφει την σχέση μεταξύ των δύο ανδρών αντάξια "ταινίας φαντασίας" την ώρα που οι δύο ηγέτες είχαν αποδοθεί σε ένα παράδοξο διπλωματικό μενουέτο», αναφέρει ο εκδοτικός οίκος στην σελίδα του Amazon που είναι αφιερωμένη στο βιβλίο.
Ο Trump και ο Kim Jong Un έχουν συναντηθεί τρεις φορές, την πρώτη στο πλαίσιο μίας "ιστορικής" συνάντησης κορυφής τον Ιούνιο 2018 στην Σιγκαπούρη.
Παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας δεν έχουν προχωρήσει καθόλου, για την ακρίβεια βρίσκονται σε νεκρό σημείο μετά το φιάσκο της δεύτερης συνάντησης κορυφής του Φεβρουαρίου 2019 στο Ανόι, ο αμερικανός πρόεδρος εξαίρει συστηματικά τις σχέσεις του με τον Kim Jong Un, έχοντας φθάσει στο σημείο να πει ότι οι δυο τους «ερωτεύθηκαν ο ένας τον άλλο».
«Μου έχει γράψει ωραίες επιστολές, είναι υπέροχες επιστολές.
Έχουμε ερωτευθεί ο ένας τον άλλον», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο 2018 ο Trump στους οπαδούς του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης