Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ipsos (Έρευνα): Ανεπηρέαστοι οι Ρεπουμπλικάνοι από τα σχόλια Trump - To 84% θα τον ψηφίσει

Ipsos (Έρευνα): Ανεπηρέαστοι οι Ρεπουμπλικάνοι από τα σχόλια Trump - To 84% θα τον ψηφίσει
Το 85% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων έχει θετική γνώμη για τον πρόεδρο Trump και το 84% θα τον ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου
Ανεπηρέαστοι εμφανίστηκαν οι Ρεπουμπλικάνοι από τα δημοσιεύματα κατά του Trump και τα σχόλια του ιδίου περί «κορόιδων» και «χαμένων» στρατιωτών, με τo 84% να είναι πρόθυμο να τον ψηφίσει, δηλαδή, σχεδόν 6 στους 10 Ρεπουμπλικάνους ή ανεξάρτητους που κλίνουν προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, είπαν ότι τα σχόλια του Trump δεν επηρέασαν την απόφασή τους να τον ψηφίσουν.
Οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι ο πρόεδρος Donald Trump αποκάλεσε «κορόιδα» και «χαμένους» τους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μολονότι ο ίδιος το διαψεύδει, ωστόσο οι δηλώσεις αυτές δεν φαίνεται να πλήττουν τη δημοτικότητά του μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και της εταιρείας Ipsos, το 50% των ενηλίκων Αμερικανών θεωρεί αξιόπιστα τα δημοσιεύματα.
Το 37% δεν τα πιστεύει και το 13% «δεν είναι σίγουρο».
Ωστόσο, οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να έχουν θετική άποψη για τον Trump και δηλώνουν ότι αυτές οι πρόσφατες εξελίξεις δεν επηρέασαν την επιλογή τους.
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι μολονότι την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε ελαφρά το ποσοστό εκείνων που αποδοκιμάζουν τον πρόεδρο, η δημοτικότητά του παραμένει αμετάβλητη μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων.
Σχεδόν έξι στους δέκα (58%) Ρεπουμπλικάνους ή ανεξάρτητους που κλίνουν προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα είπαν ότι τα σχόλια του Trump δεν επηρέασαν την απόφασή τους να τον ψηφίσουν.
Περίπου δύο στους δέκα (18%) δηλώνουν μάλιστα ότι τώρα είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν τον Trump, ενώ μόλις το 14% είπε ότι είναι λιγότερο πιθανό να τον στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές.
Το υπόλοιπο 10% απάντησε ότι δεν ξέρει ακόμη.
Σύμφωνα με αυτήν τη δημοσκόπηση, το 85% των Ρεπουμπλικάνων έχει θετική γνώμη για τον Trump και το 84% θα τον ψηφίσει τον Νοέμβριο.
Ένα ποσοστό 8% είπε ότι θα στηρίξει τον Δημοκρατικό Joe Biden ο οποίος σε εθνικό επίπεδο προηγείται με διαφορά 12 μονάδων του απερχόμενου προέδρου.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε σύνολο 1.004 Αμερικανών, εκ των οποίων οι 855 είναι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.
Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο 4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης