Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΜέΡΑ25: Η Ειρήνη, η Συνεργασία και το Διεθνές Δίκαιο διασφαλίζονται με Διεθνή Πολυμερή Περιφερειακή Διάσκεψη χωρίς επιδιαιτητές

ΜέΡΑ25: Η Ειρήνη, η Συνεργασία και το Διεθνές Δίκαιο διασφαλίζονται με Διεθνή Πολυμερή Περιφερειακή Διάσκεψη χωρίς επιδιαιτητές
Η Ειρήνη, η Συνεργασία και το Διεθνές Δίκαιο διασφαλίζονται με την πρόταση του ΜέΡΑ25 για Διεθνή Πολυμερή Περιφερειακή Διάσκεψη χωρίς επιδιαιτητές
O Γραμματέας του ΜέΡΑ25 προειδοποίησε τον Πρωθυπουργό στη Βουλή ότι τον σέρνουν σε διμερή διαπραγμάτευση εφ΄ όλης της ύλης, υπό την επιδιαιτησία Merkel - Ουάσιγκτον.
Σήμερα αποδεικνύεται ότι πράγματι, όχι μόνο ο κ. Μητσοτάκης σύρθηκε σε αυτή τη διαπραγμάτευση, αλλά και πως του επιβλήθηκε και έγγραφη "συμφωνία" - από την οποία, τελικά, η Τουρκία υπαναχώρησε.
Να γιατί, εξ αρχής, το ΜέΡΑ25 απέρριψε τις διμερείς διαπραγματεύσεις υπό επιδιαιτησία: Υπονομεύουν την όποια ελπίδα δίκαιης συμφωνίας που να μπορεί να σταθεί - και γιατί αντιπροτείνουμε σταθερά Διεθνή Πολυμερή Περιφερειακή Διάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, χωρίς επιδιαιτησία και μόνο για τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.
Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν από την Κυβέρνηση να δουν το "χαρτί¨ στο οποίο γράφτηκε η μυστική "συμφωνία" Μητσοτάκη-Ερντογάν. Εμείς δεν θέλουμε να το δούμε καν. Απαιτούμε να μπει στο καλάθι των αχρήστων όπως αξίζει σε προϊόν μυστικών, θνησιγενών, διμερών διαπραγματεύσεων που δεν μπορούν να προωθήσουν την Ειρήνη και την Συνεργασία που έχουν ανάγκη οι λαοί της Αν. Μεσογείου.
Ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί η Ειρήνη, η Συνεργασία και το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, και να αποφευχθούν οι εντάσεις και η συνεκμετάλλευση υπέρ των πετρελαϊκών εταιρειών, είναι η πρόταση του ΜέΡΑ25 για Διεθνή Πολυμερή Περιφερειακή Διάσκεψη χωρίς επιδιαιτητές - η μοναδική προοπτική για λύση η οποία πραγματικά θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λαών -και όχι των επιδιαιτητών- των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης