Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Σε «CCC» αναβαθμίζεται η Αργεντινή, βγαίνει από το καθεστώς χρεοκοπίας

DBRS: Σε «CCC» αναβαθμίζεται η Αργεντινή, βγαίνει από το καθεστώς χρεοκοπίας
Η DBRS Morningstar αναβαθμίζει την Αργεντινή
Σε «CCC» από «Επιλεκτική Χρεοκοπία» (SD), αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής η DBRS Morningstar, ορίζοντας σε σταθερό το trend.
Η αναβάθμιση ακολουθεί το κλείσιμο δύο συμφωνιών αναδιάρθρωσης χρέους 65 δισεκ. δολαρίων μεταξύ της κυβέρνησης της Αργεντινής και των ιδιωτών πιστωτών.
Οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν τις συνεχιζόμενες και σημαντικές οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αργεντινή.
Η οικονομία πλήττεται άσχημα από το σοκ του κορωνοϊού.
Το ΔΝΤ προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 9,9% για το 2020, καθιστώντας την Αργεντινή μία από τις οικονομίες που έχουν πληγεί περισσότερο στην περιοχή.
Ενώ η ανάκαμψη της δραστηριότητας φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ρυθμός είναι εξαιρετικά αβέβαιος λόγω της εξάπλωσης του ιού και της πιθανότητας περαιτέρω αδυναμίας στην παγκόσμια ζήτηση.
Η Αργεντινή επιδιώκει επίσης μια νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για να αντικαταστήσει την ακυρωμένη συμφωνία του 2018.
Οι υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ ανέρχονται σε 44 δισεκ. δολάρια, με σημαντικές αποπληρωμές το 2022 και το 2023.
Η κυβέρνηση Fernández δεν έχει ακόμη σκιαγραφήσει ένα σαφές σχέδιο για την αντιμετώπιση των μακροοικονομικών ανισορροπιών της χώρας και των άσχημων μεσοπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξης.
Η Αργεντινή δεν έχει αναπτυχθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια -ένα άμεσο αποτέλεσμα των αδυναμιών της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής που έχουν αποτρέψει τις επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης