Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Απαισιοδοξία στην ΕΕ για τη στάση της Τουρκίας - Αναπόφευκτες οι κυρώσεις

tags :
Ευρωπαίος αξιωματούχος: Απαισιοδοξία στην ΕΕ για τη στάση της Τουρκίας - Αναπόφευκτες οι κυρώσεις
Την απαισιοδοξία της ΕΕ ότι η Τουρκία θα αποκλιμακώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε κορυφαίος αξιωματούχος της Κομισιόν
Την απαισιοδοξία της Ε.Ε. ότι η Τουρκία θα αποκλιμακώσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε κορυφαίος αξιωματούχος της Κομισιόν μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημειώνοντας ότι στις Βρυξέλλες επικρατεί η αίσθηση του αναπόφευκτου σε σχέση με την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα.  
Όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος «η κατάσταση με την Τουρκία είναι χειρότερη από ό,τι ήταν, όταν έγινε η σύγκληση της έκτακτης Συνόδου.
Στο τηλεφώνημα με Erdogan έγινε ξεκάθαρο ότι υπάρχουν δύο επιλογές, αποκλιμάκωση ή κυρώσεις.
Το παράθυρο όμως είναι πολύ μικρό για την αποφυγή κυρώσεων».  
Στο μεταξύ, στην επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, C. Michel με τον T. Erdogan την περασμένη Κυριακή του εξέθεσε τις δυο εκδοχές που μπορεί να πάρει η συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Michel επισήμανε στον Τούρκο πρόεδρο ότι αν υπάρξει ένα σαφές σήμα αποκλιμάκωσης από την Τουρκία πριν από τη Σύνοδο, τότε μπορεί να γίνει ένας διάλογος για μια θετική ατζέντα. Διαφορετικά η συζήτηση θα είναι για τους όρους και τους τρόπους επιβολής κυρώσεων».   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης